TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla gün içerisinde şehit ve gazi derneklerine yönelik ziyaretlerinin ardından, Adana Valiliği’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sorumluluğunda organize edilen “Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna" verilen yemek programında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu


 

ADANA (İLKHABER)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla gün içerisinde şehit ve gazi derneklerine yönelik ziyaretlerinin ardından, Adana Valiliği’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sorumluluğunda organize edilen “Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna" verilen yemek programında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

 

Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen yemek programına, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş'ın yanı sıra Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve yakınları ile gaziler katıldı.

 

Program esnasında eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle tokalaşarak hal ve hatırlarını soran Vali Mahmut Demirtaş, vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduklarını belirttiği şehitlerin aileleri ve yakınları ile gazilerin daima yanlarında olacaklarını vurguladı.

 

Program vesilesiyle Allah'tan bir kez daha rahmet dilediği şehitlerin, saygıdeğer aileleri ve yakınları ile minnet duydukları  gaziler ile aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, ülkenin bekasına kast etmeye çalışan hain odaklara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş, yemek programında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle elleri öpülesi şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz için düzenlenen programa hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart gününü her yıl Şehitler Günü olarak anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde “GAZİ” ünvanının verilmesi dolayısıyla da 19 Eylül gününü “GAZİLER GÜNÜ” olarak idrak etmekteyiz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Şehâdeti göze alan kahraman gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli Kardeşlerim, bu müstesna günde aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir onurdur. Şehit yakınları olarak sizler, en değerli varlıklarınızı; evlatlarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, babalarınızı “Vatan Sağ olsun” diyerek bu topraklara emanet ettiniz. Kahraman gazilerimiz girdikleri mücadelede, bedenlerinden bir parçayı kaybederken ölümü korkuttuklarını tüm cihana gösterdiler. Bahsettiğimiz bu durumlar, ancak tek bir nedenle açıklanabilir: Yüksek bir iman ve sonsuz vatan sevgisi.

 

Kıymetli Kardeşlerim, Sultan Alparslan'ın 1071'de Anadolu kapılarına dayandığında, Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul surlarını dövdüğünde, Çanakkale'de, İstiklal Harbimizin tüm evrelerinde yedi düvele verdiğimiz cansiperane mücadelede ve son olarak 15 Temmuz'da ay yıldızlı al bayrağımızın altında bizleri toplayan ruh; bağımsızlık ruhudur. Bin yıldır yaşadığımız bu kadim coğrafyanın ruhunda, mayasında, taşında, toprağında adı sanı bilinmeyen binlerce Mehmed'imizin kanı bulunuyor. Dün harp meydanlarında istiklal ve istikbaline sahip çıkan milletimiz, bugün de egemenliğine, güvenliğine kast eden terör örgütleri ve onların maşaları ile bu mücadelesini "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" anlayışıyla sürdürüyor. Bu nedenle devlet ve millet el ele vererek teyakkuzu asla elden bırakmayacak, hainlere fırsat vermeyeceğiz. Üzerimizde oynanmaya çalışılan her türlü oyunu, hep birlikte bertaraf edecek; Anadolu’yu emniyet yurdu olarak tüm dünyaya göstereceğiz. Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve kahramanlarımızın hatıralarını bu topraklara göz dikenlere çiğnetmeyecek; bu vatan üzerinde operasyon yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz tarafından şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına birtakım düzenlemeler yapılmış, yapılmaya da devam edilmektedir.

 

Bizler de Valilik olarak kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz.  Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz.

 

Biliniz ki bir kardeşiniz olarak, kapımız sizlerin derdine derman olmak, sıkıntılarınıza çözüm üretmek, sevinçlerinizi paylaşmak için gece gündüz açıktır. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına yardımcı olmak bizim boynumuzun borcudur. Şehitlik ve gazilik, dünyadaki hiçbir mevki ve makamla ölçülemeyecek kadar yüce makamlardır. Bu makamları temsil eden şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin vatan sevgileri, onurlu ve ağırbaşlı duruşları ile genç kuşaklarımıza örnek olduklarına yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, toprağı vatan yapan aziz şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman Gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü"nü kutluyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

 

Vali Mahmut Demirtaş'ın konuşmasının ardından, yoğun bir katılımla gerçekleşen ve duygulu anların yaşandığı yemek programı, şehitlerin ruhlarına dualar okunması, birlik ve beraberlik mesajları verilmesiyle son buldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.