TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatçı dertli

Adana’daki Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin Kabzımallar Odası tarafından cumartesi günü kapatılması, Dubai ve Maldivler'e ihraç yapan firmayı etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İhracatçı dertli


  ADANA (İHA) - Adana’daki Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin Kabzımallar Odası tarafından cumartesi günü kapatılması, Dubai ve Maldivler'e ihraç yapan firmayı etkiledi. Firma yetkilisi Siraç Orhan, duruma tepki göstererek, “Yurt dışına ürün yollayamadığımız zaman ihraç edecek Türkiye dışında birçok ülke var. Bu Türkiye için büyük bir kayıp” dedi. 

  Türkiye'nin önemli markalarının, uluslararası otellerin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan ve Dubai ile Maldivler'e de uçaklarla ihraç yapan Tatlı Limon firması, Adana Kabzımallar Odasının hali cumartesi günleri kapatmasıyla 3 haftadır zor durumda. Firma yetkilisi Siraç Orhan, halde yurt dışına ürün gönderen tek firma olduklarını söyleyerek, yetkililerin bu karardan vazgeçmesini istedi. Yurt dışına ürün yollayamadıkları zaman sebze ihraç eden Türkiye dışında birçok ülkenin devreye girdiğini belirten Orhan, “Dubai ve Maldivler'e ürün yollamadığımız zaman ürünleri başka ülkelerden temin etmeye çalışıyorlar. Bunlar Türkiye için büyük bir kayıp olacak. O yüzden de Adana'da sebze ve meyve halinin cumartesi günü kapalı olması ihracatçı olarak bizi zorluyor. Bizim ihracat yapmamız Türkiye lehine bir durum. Bizim amacımız ihracatçıları çoğaltmak, daha çok ihracat yapıp ülkeye daha çok kazandırmak ama 3 haftadır bu uygulama Kabzımallar Odasının aldığı karara göre araçlarımız giriş çıkış yapamamakta. Bu da ülkemiz açısından büyük bir kayıp” diye konuştu.

  Türkiye’de ilk defa hazır salatayı Adana’dan yurt dışına yolladıklarını, uygulamadan dolayı müşterilerinin talebini karşılayamadıklarını, onların da başka ülkelere yöneldiğini anlatan Orhan, “Biz ne kadar ihracat yaparsak ülkemiz o kadar kazanır” şeklinde konuştu.

 

                                        

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.