TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örgütün uyan hücresine darbe

Adana merkezli 9 ilde gerçekleştirilen terör örgütü ‘FETÖ/PDY operasyonunun detayları ortaya çıktı. Operasyonla yakalanan kişilerin örgütün uyuyan hücreleri olduğu öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Örgütün uyan hücresine darbe


Teyfik Dinçkalmış

ADANA (İLKHABER)– Adana merkezli 9 ilde gerçekleştirilen terör örgütü ‘FETÖ/PDY operasyonunun detayları ortaya çıktı. Operasyonla yakalanan kişilerin örgütün uyuyan hücreleri olduğu öne sürüldü.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentteki 24 ayrı büfedeki ‘ankesörlü telefon’lardan belirli aralıklarla ‘ardışık arama’ yapıldığını tespit etti. Bu bilgi üzerine arama yapılan aramaları mercek altına alan polis, söz konusu numaraların da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde hala aktif görevde olan askerlerin yanı sıra ordudan ihraç edilen isimlere ait olduğunu belirledi.

 

HALA AKTİF GÖREVDEYDİLER

Adana merkezli Ankara, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Hatay, Aksaray ve Düzce’de daha önceden belirlenen adreslere ardı ardına şok baskınlar gerçekleştirildi. Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan bir üsteğmen, 3 teğmen ve 9 astsubay gözaltına alındı. Söz konusu zanlılardan 7’sinin hala aktif görevde olduğu, 6’sının da bir süre önce ordudan ihraç edildiği öğrenildi.

 

ÖRGÜTÜN ‘UYUYAN HÜCRESİ’

Söz konusu yapının, aynı zamanda da örgütün ‘uyuyan hücresi’ olduğu öğrenilirken, TSK içinde de kendilerini gizlemeyi başardıkları ortaya çıktı. Zanlıların, büyük bir gizlilik içinde hareket ettikleri ve deşifre olmamak için de bir dizi önlem aldıkları belirlendi. Örgütle bağını koparmayan ve ‘mahrem imamlar’ aracılığıyla da zaman zaman bir araya gelip toplantı yaptıkları tespit edilen zanlıların emniyetteki sorgusu da sürüyor.

 

DAHA ÖNCE 28 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan, yine ankesörlü telefonlar aracılığıyla yapılan ‘ardışık arama’lar ile tespit edilen 3 yarbay, 3 binbaşı, bir yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 19 astsubay rütbesindeki toplam 30 muvazzaf asker,  24 Mayıs’ta Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın, Diyarbakır, Siirt, Balıkesir, Karaman, Isparta, Muş, Erzurum ve Kırklareli’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanmıştı. Zanlılardan 28’i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.