TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin esnafı dertli

Mardin Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç ve yönetim kurulu, çarşı esnafının Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin esnafı dertli


 ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Mardin Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç ve yönetim kurulu, çarşı esnafının Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramını kutladı.

 Esnaf ziyaretleri esnasında  Mardin Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç’a esnaflar sorunlarını bildirdi. İkinci Cadde’nin durumu nedeniyle mağdur olduklarını hatırlatan esnaflar, yüksek faizli krediler konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

Mardin Esnaf Odalar Birliği Başkanı İsa Tunç ise,  esnafa acilen faizsiz kredi konusunda destek verilmesi gerektiğini işaret etti. Tunç, “Hükümet Doğu ve Güneydoğu bölge esnaflarına acilen çok az veya faizsiz kredi vermeli. Bunun yanında son günlerde meydana gelen elektrik zamları ve diğer zamlar esnafımızın belini kırdı. İş yapamayacak bir duruma geldiler. Geçmişten bugüne kadar var olan ve yok olmaya yüz tutan çeşitli sanat dallarına mutlaka devletin büyük destek vermesi gerekli. Esnafımız haklıdır, özellikle son zamanlarda meydana gelen doların yükselmesi her ürüne ve malzemeye zam getirdi. Esnaf artık bir kilogram salçayı evine götürecek  durumda bile değildir. Esnaf Yapı Kooperatifi’nden alınan banka kredisini ödeyemeyecek kadar duruma düştüler. Esnafların mutlaka iyileştirmesi gerekir. Özellikle  büyük marketler  küçük esnafları tamamen yok etti.  Adım başı AVM’ler,  marketler kurulmuş, şuanda Mardin de kaç tane olduğu bile sayısı saymayla belirlenemiyor” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.