TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Barosu’na taze kan

Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 10 genç hukukçu ruhsatnamelerini alarak avukatlık mesleğine başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Barosu’na taze kan

ADANA (İLKHABER) - Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 10 genç hukukçu ruhsatnamelerini alarak avukatlık mesleğine başladılar.

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salon’unda gerçekleştirilen ruhsat törenine  Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri, Avukatlar, Adliye personelleri ve aileler katıldı.

"ARAMIZA HOŞGELDİNİZ"

Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmasında Avukat ailelerini ve büro avukatlarını tebrik ederek genç hukukçulara yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Avukatlık mesleğine başlayarak hayatlarında yepyeni bir sayfa açacak olan genç meslektaşlarına seslenen Başkanı Av. Küçük, “Avukat yurttaşlarımızın en çok güvendiği kişiler olmalıdır, her şeyden önce yaşama ve insan haklarına  duyarlı olmalıdır. İşte biz böyle bir mesleğin mensuplarıyız. Bu değerlerle birlikte mesleğimizi yaşatacak olan genç meslektaşlarıma olan inancımla aramıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

“HUKUK HERŞEYDEN ÖNCE GELMELİ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Avukatlık sadece para kazanılmak için yapılan bir meslek değildir. Bizler hukukçuyuz. Her şeyden önce hukukun üstünlüğünü benimsemiş, adalet kavramını hayatının merkezine almış bir mesleğin mensuplarıyız.  Savunduğu bu değerler ile ülkemizin huzurunu, barışını amaç edinmiş ve bu uğurda verdiği mücadele ile 95 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımlarının teminatı olmuş kişileriz.“ şeklinde konuştu.

BAŞKAN STAJ KOMİSYONUNA TEŞEKKÜR ETTİ

Baro Başkanı; 29. Dönemi geride bırakırken çok önemli etkinliklerle Staj Komisyonunun fark yarattığını ve genç meslektaşlarının mesleğe hazır hale geldiğini, bu konuda Komisyon Koordinatörü Av. Semih Gökayaz'a ve Staj Komisyonu Başkanı Av. Kezbannur Özşahin Aksu'ya ve üyelerine teşekkür etti.

Av. Küçük, genç meslektaşlarının mesleğe başladıklarında yaşadığı sorunlar ve çözümüne odaklı CMK görevlendirmelerinde pozitif ayrımcılık yapılacağına yönelik çalışmayı gündemlerine aldıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş genç meslektaşlarına toplu halde yemin ettirdikten sonra sırasıyla Şaban Bal, M. Emre Demir, Deniz Gökçe Kavaklı, Orçun Geç, Ahmet Karakeçe, Bilsen Tanyeli, Pınar Melisa Zöhre, Feray Duran, Sümeyye Nur Genç ve Cansu Bağdağı sırasıyla ruhsatnamelerini aldılar.

Genç hukukçulara cübbelerini; Av. Semih Gökayaz, Av. Cemil Çelikağ, Av. Bayram Sayar, Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Av. M. Turan Özer, Av. Turgut Kocahan, Av. Süreyya Karagöl, Av. Aytaç Er, Av. Ramazan Coşkun, Av. Sefa Çakırtaş ve Bekir Bedir giydirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.