TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12 FETÖ’cü tutuklandı

Adana merkezli 9 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8’i muvazzaf 14 askerden 12’si tutuklandı. Zanlılardan 4’ünün etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
12 FETÖ’cü tutuklandı


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana merkezli 9 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8’i muvazzaf 14 askerden 12’si tutuklandı. Zanlılardan 4’ünün etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentteki 24 ayrı büfedeki ankesörlü telefonlardan belirli aralıklarla ‘ardışık arama’ yapıldığını tespit etti. Ankesörlü telefonlardan yapılan görüşmelerin analizi sonucu 19 Eylül’de, Adana, Ankara, İstanbul, Aksaray, Hatay, Gaziantep, Eskişehir, Manisa ve Düzce'de düzenlenen operasyonlarda, 8’si muvazzaf 13 asker gözaltına alındı. Söz konusu numaraların da TSK bünyesinde hala aktif görevde olan askerlerin yanı sıra ordudan ihraç edilen isimlere ait olduğunu belirledi.

ETKİN PİŞMANLIK YASASI

Operasyon sonrası arandığını öğrenen 1 kişi daha gelip teslim olunca gözaltı sayısı 14’e yükseldi. Jandarma Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan bir üsteğmen, 3 teğmen ve 10 astsubay gözaltına alındı. Zanlılardan 8’inin hala aktif görevde olduğu, 6’sının da bir süre önce ordudan ihraç edildiği öğrenildi. Sorguya alınan zanlıların 4’ü etkin pişmanlık yasasından yararlanarak örgüte üye kişilerin adını verdikten sonra teşhislerde bulundu.

2 KİŞİYE ADLİ KONTROL ŞARTI

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 12’sinin tutuklandığı 2 sinin ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.