TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü oyuncuya hüzünlü veda

Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncunun bugün alacağı ‘Emek Ödülü’ tabutunun yanına kondu

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ünlü oyuncuya hüzünlü veda

ADANA (İHA) - Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru için tören düzenlendi.

  25’inci Uluslararası Adana Film Festivali’nde Emek Ödülü almak üzere davet edilen ünlü oyuncu Yakup Yavru (66), sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yavru için, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda cenaze töreni düzenlendi.

  Törende konuşan Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, “Son nefesini verirken dostlarının yanında olması, onun için büyük bir onurdur. Biz, Adana Film Festivali olarak o eşsiz nefesini tekrar hissetmek, onun alın terini onurlandırmak için Emek Ödülü’nü vermek üzere Adana’ya davet etmiştik. Kendisi bu haberi aldığında çok mutlu olmuş, gözleri dolmuş, çok sevdiği Adana’da hatırlanmış olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirmiş. Bugün kendisine ödülünü takdim edecektik. Maalesef gerçekleştiremedik. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Yavru ile akşam beraber olduklarını, son anlarını birlikte geçirdiklerini belirterek, “Adana Film Festivali, Türk sinemasına ve sanatçısına hizmet etmek, hürmet göstermek, destek olmak üzere 1969 yılından beri yapılmakta olan bir festival. Türkiye’nin en köklü film festivallerinden birinde ödül almak üzere konuğumuz olan Yakup Yavru, hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bir ömür sanata adanmış ve o sanatın zirve festivallerinden birinde konuğumuz iken hayata gözlerini yummuştur. Tek tesellimiz budur. Tüm sinema camiasına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

  Konuşmaların ardından Yavru için Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Yavru’nun Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun önüne alacağı Emek Ödülü kondu. Türk sinemasının ünlü isimleri, cenaze töreni esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

  Törenin ardından Yavru’nun cenazesi defnedilmek üzere memleketi Amasya’ya gönderildi.

 

KUTU

 

EMEK ÖDÜLÜ VERİLECEKTİ

 Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru'nun 25. Yıl Emek Ödülü'nü almak için Adana'ya geldiğini belirterek, "Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş" dedi.

  Dikilitaş, hastane önünde yaptığı açıklamada, olayın dün sabaha karşı 05.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, “Yavru, uzun zamandır bir araya gelemediği arkadaşlarıyla sohbet ederken birdenbire kalp krizi geçirmiş. O anda anlayamamışlar. Daha sonra fark edilmiş ve oteldeki acil sağlık ekibi müdahale etmiş. Müdahaleden sonra da en yakın hastaneye ulaştırılmış. Hastanede de yoğun çabalar gerçekleştirilmiş, maalesef kurtarılamamış” dedi.

  Yavru’nun çok değerli bir sanatçı olduğunu ve festival kapsamında Emek Ödülü alacak sanatçılardan biri olduğunu belirten Dikilitaş, “Kendisi Türk sinemasının isimsiz kahramanlarındandı. Hem bugün 25’inci yıl Emek Ödülü’nü almak için Adana’daydı. Maalesef veremedik ödülünü. Kısmet onun cenazesini düzenlemekmiş. Bir sanat ortamında böyle bir ölüm gerçekleşti, tek avuntumuz budur” diye konuştu. 

 

 

KUTU

 

 DOKTORLAR YARIM

SAAT MÜDAHALE ETMİŞ

 25. Uluslararası Adana Film Festivali için geldiği Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü oyuncu Yakup Yavru’nun, hastanede doktorların 30 dakika süren müdahalesine rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

  Ünlü oyuncunun kaldırıldığı hastanenin Başhekimi Dr. Ali Uçurucu, Yakup Yavru’nun hastaneye getirilme süreciyle ilgili olarak, “Hastamız saat 05.30’da hastanemize gelmiş. 112 ekipleri kaldığı otelde 15 dakika müdahale etmiş. Daha önceden de kalp yetmezliği varmış. Bize geldiğinde solunumu yoktu. Nöbetçi doktorlarımız yaklaşık 30 dakika müdahale etti. Fakat hiçbir müdahaleye cevap vermedi. Gereken yapıldı, Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sanat camiasına hastanemiz adına başsağlığı diliyorum” dedi.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Yakup Yavru’nun cenazesinin bulunduğu hastaneye geldi. Yavru’nun oğlu Yağız ile telefonda görüşen Sözlü, başsağlığı diledi. Sözlü, “Merhum Yakup Yavru, Emek Ödülü almak üzere davet ettiğimiz bir sanatçımızdı. Oğluyla da konuştum, daha önce de rahatsızlığı varmış. Tabi ki çok üzgünüz. Cenazeyi bekletmek bizim kültürümüzde yok. Cenazesini Amasya’ya ulaştıracağız” diye konuştu.  

  Sözlü, düzenlenen bir sinema festivalinde yaşanan böyle bir olayın büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, “Akşam aynı masada birlikte oturduk. Mutluydu. Adana’yı seviyor sinemacılarımız. Lakin hayatın hakikati böyle bir şey. Yakup Yavru’nun yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

                                          

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.