TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En anlamlı aşure dağıtımı

Mavi Çocuk Umut Işıkları Derneği Yönetimi tarafından lösemi hastası çocuklar ve aileleri ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amaçlı aşure etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
En anlamlı aşure dağıtımı


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mavi Çocuk Umut Işıkları Derneği Yönetimi tarafından lösemi hastası çocuklar ve aileleri ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amaçlı aşure etkinliği düzenlendi. Aşure etkinliğinde lösemi hastası çocuklara ve ailelerine aşure ikramı yapıldı.

Adana Acıbadem Hastanesi karşısında bulunan Mavi Çocuk Umut Işıkları Derneği binasında aşureler hazırlandı. Başkan Kemal Yücel’in içine sevgisini katarak kendi elleriyle yaptığı aşureler, daha sonra Acıbadem Hastanesi’ne getirildi. Burada daha önce lösemi hastası olan ancak hastalığı yenen gençlerle birlikte Yücel, aşureleri önce hastane civarında bulunan hasta ve hasta yakınlarına dağıttı. Daha sonra ise hastane içerisinde bulunan lösemi hastası çocukların bulunduğu kata çıkan Kemal Yücel ve beraberindeki kişiler burada hasta çocuklara ve yakınlarına aşure ikramı yaptı. Aşureleri alarak tadına bakan kişiler Kemal Yücel’e teşekkür etti.

GÜZEL ANLAMLARI VAR

 Yaptıkları aşure hakkında bilgiler veren Mavi Çocuk Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, yaptıkları aşurenin gönüllülerin, hastaların, hasta yakınlarının, hastane personellerinin birlikteliğini, dayanışmasını temsil ettiğini söyledi. Adana’da tedavi gören lösemi hastası çocuklar ve aileleri için aşurelerini kaynattıklarını vurgulayan Yücel, “Aşure birlik beraberlik ve dayanışmayı simgeler, muharrem ayında aşure yapılmasına vesile olan çok güzel anlamlar var. İslami açısından da, tüm dinlerde de çok özel bir gün. Özellikle Alevilikte çok özel bir gündür. Kerbela katliamının adından hayatta kalanların oluşturduğu bir yemek.

BİRLİK BERABERLİĞİN SİMGESİ

Yine bir rivayete göre, Nuh Tufanı’ndan sonra ortaya getirilen malzemelerle aşure oluşturulmuş. Sadece bugünü anmanın yanı sıra aşurenin birlik ve beraberliği simgelemesinden yola çıkarak, Adana’da tedavi gören lösemi hastası çocuklarımız ve ailelerimiz için aşuremizi kaynattık. Yeni çocuklarımız kendi elleriyle aşureleri ikram ediyorlar. Gönüllülerin, hastaların, hasta yakınlarının, hastane personellerinin birlikteliğini, dayanışmasını temsil ediyor bu aşure, emek verenlere ve tadanlara da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aşure dağıtımı hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.