TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Evraklarımızı iade etsinler”

Yurt dışına çalışmak için götürülmek vaadiyle kimlik belgelerinin alındığını iddia eden bir grup işçi bir sahtecilik olayıyla karşı karşıya kalmaktan korkuyor

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Evraklarımızı iade etsinler”

 

ADANA(İLKHABER)-2018  Mart ayı başında yurtdışına çalıştırılmak üzere anlaşma yapan şahıslar tarafından kandırıldıklarını belirten bir grup taş ustası, evraklarına da el koyan Ali Kemal Yeşil ve Cengiz Yeşil’den şikayetçi olduklarını belirttiler.

İsmail Yavuz, Cafer Apaydın, Zeynel Yavuz, Mehmet Şimşek ve Hasan Şimşek adlı işçiler, ’’Bizler  taş  ve mermer ustalarıyız. Bizleri yurtdışına götürme vadiyle savcılık sicil kaydı, İkametgah, fotoğraf, kimlik fotokopisi ve pasaport gibi evrakları alan A.K. Yeşil ve C. Yeşil adlı kişiler, daha sonra ortadan kaybolarak bizleri yurt dışına çalışmaya götürmediler. Evraklarımızı da iade etmediler. Bu evraklarla bir sahtecilik yapacak diye korkuyoruz. Bu yüzden tedirginiz. İleriki süreçte başımıza sahtecilik gelirse bunlardan şikayetçiyiz’’ dediler.

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ

Yeşil’lere evrak teslim edenlerden Mehmet Şimşek,  İstanbul Başakşehir’de çalışırken kendilerini bulan Yeşil kardeşlerin kendilerine yurt dışında iş teklif ettiklerini, kendilerinin de çalışmayı kabul ettiklerini söyledi. İş teklifini kabul eden arkadaşlarından bazı evraklar hazırlamasını isteyen Yeşil kardeşlere istedikleri evrakları teslim ettiklerini belirten Şimşek, “Ben ve arkadaşlarım istenen evrakları hazırladık kendilerine teslim ettik. Evrakları alıp gittiler, bir daha da gelmediler. Şimdi korkuyoruz. Bizden aldıkları evraklar içinde ikametgah, kimlik fotokopisi , fotoğraflarımız , savcılık sicil kaydı, pasaport gibi çok önemli evraklar var. Bunlarla bir sahtecilik yapmalarından korkuyoruz. Bir sahtecilik yapılmadan önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.