TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin festivali bugün

Adana'nın “en” yerel ve “en” geleneksel lezzetlerinin buluşacağı 2. Adana Lezzet Festivali bugün başlıyor. 12-13-14 Ekim’de Merkez Park’ta yapılacak olan Lezzet Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve festivalin bu yılki teması ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ olacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Lezzetin festivali bugün


Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) -  Adana'nın “en” yerel ve “en” geleneksel lezzetlerinin buluşacağı 2. Adana Lezzet Festivali bugün başlıyor. 12-13-14 Ekim’de Merkez Park’ta yapılacak olan Lezzet Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve festivalin bu yılki teması ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ olacak.

Adana’nın birbirinden güzel bin bir lezzetinin görücüye çıkacağı, kentin geleneksel mutfağına ve evlerde yaşatılan köklü mutfak kültürüne odaklanarak gerçekleştirilecek festival bugün kapılarını açacak. Adana'nın geleneksel mutfağına ait mezelerinden tatlılarına, kebabından sakatat ürünlerine kadar bütün lezzetlerini Merkez Park’ta bulabilirsiniz.

Merkez Park’taki programda çeşitli etkinlik noktalarında gastro-şovlara, tadım seanslarına, söyleşilere ve mutfak atölyeleri yer alacak.

FESTİVAL, " GASTRO ŞOV" İLE AÇILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde gerçekleştirilecek festivalin açılışı 2 Michelin yıldızlı ünlü şef Alexandre Dionisio’nuner'in geleneksel Adana kebabını yorumlanacağı özel bir "gastro şov" ile başlayacak. Gastro şovlar ile peynir ve zeytinyağı tadımı etkinliklerinin de yapılacağı festivalde çeşitli paneller düzenlenecek.

SOLO TÜRK EKİBİNDEN HAVA GÖSTERİSİ

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak 13 Ekim’de Hava Kuvvetlerimizin göz bebeği ‘Solo Türk’ ekibi tarafından hava gösterisi yapılacak.

ADANA’NIN İLKLERİ BU FESTİVALDE

Tamamen Adana'nın geleneksel mutfağına ve evlerde yaşatılan köklü mutfak kültürüne odaklanacak Adana Lezzet Festivali’ne katılacaklar, Adana'nın birbirinden nefis lezzetlerini doya doya yemeye imkan tanırken; aynı zamanda gastronomi dünyasını da buluşturacak.

Ayrıca Adana'nın geleneksel mutfağına ve evlerde yaşatılan köklü mutfak kültürüne odaklanacak Lezzet Festivali’ne bu yıl kentin ödüllü ‘Domates Tatlısı’nnı yanında ilk defa görücüye çıkacak olan ‘Tulumisu’, ‘Süt Tatlısı’ ile ‘Biber reçeli’ de yer alacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.