TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özçelik, “İş yaşamındaki kadınlar güçlendirilmelidir”

Belgin Özçelik, ‘Duygu ile Hayata Dair’e konuk oldu

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özçelik, “İş yaşamındaki  kadınlar güçlendirilmelidir”


 

 

ADANA(İLKHABER)-Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, konuk olduğu Çukurova Türk Televizyonu ‘Duygu İle Hayata Dair’ programında; iş yaşamında var olan iş kadınlarının güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

DUYGU ZENGİN, “KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUM”

20 yılı aşkın süredir radyo ve televizyonlarda program yapımcılığı ve sunuculuk yapan Duygu Zengin, iş hayatının içerisinde bulunan iş kadınlarına pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek iş hayatında başarılı olmuş kadınlara programlarında sık sık yer vererek çalışmayan kadınları cesaretlendirmek istediğini ifade etti. 

 

BELGİN ÖZÇELİK, “KADINLARIMIZI GELİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Çukurova Türk Televizyonu ‘Duygu ile Hayata Dair’ programına konuk olan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, İŞKAD’ın ilk olarak Adana da kurulduğunu, buradan diğer illere yayıldığını, girişimci kadın sayısını çoğaltma hedefinde olduklarını belirterek “Kadınlar karar mekanizmalarında daha çok yer almalıdır. Var olan iş yaşamındaki kadınları güçlendirilmeli ve desteklenmelidir. Çünkü çalışan her kadın bölgenin sosyo- ekonomik gelişimine katkı koymaktır. Genel öğretimimiz kadınların girişimci olmasına destek olmaktır. Türkiye’de girişimcilik konusunda destek sağlamak, eğitimler vererek bu konuda özendirici paneller yaparak kadınlarımızı geliştirmek için mücadele veriyoruz.” dedi.

 

“LİSE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞARAK ONLARA ROL MODEL OLUYORUZ”

Adana İşkadınları Derneği üyesi çeşitli sektörleri temsil eden İş Hayatında başarılı olmuş kadınların, Liseli öğrencilerin kariyer planlamasında bakış açılarını değiştirmeyi ve çeşitli sektörlerden başarı hikâyeleri ile mezun olduktan sonra ki evrelerinde aktif işgücü piyasasına katılımlarındaki rol model oluşturarak farkındalık yaratıyoruz. Mutlaka girişimcilik dersine çocukların özendirilmesi lazım. Türkiye’de girişimci sayısı zaten az, aile yönlendirmiyor ya da kamu personeli yönlendirmiyor. Biz İŞKAD olarak her zaman, her üyemiz öğrencilerimize gönüllü olarak eğitim vermeye hazırdır.” diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.