TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her kız çocuğu özgüvenle yetiştirilmelidir

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve evlatlarımızın insan haklarından tam ve etkin bir şekilde yararlanabilmelerini sağlayabilmek için Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucu BM Genel Kurulu’nda 11 Ekim 2012 tarihinde 11 Ekim'in ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ ilan edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her kız çocuğu özgüvenle yetiştirilmelidir


 

ADANA(İLKHABER)-Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve evlatlarımızın insan haklarından tam ve etkin bir şekilde yararlanabilmelerini sağlayabilmek için Türkiye, Kanada ve Peru'nun girişimleri sonucu BM Genel Kurulu’nda 11 Ekim 2012 tarihinde 11 Ekim'in ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ ilan edildiğini bildirdi.

 

Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yayımlanan mesajda, "kız çocuklarının hayat koşullarını iyileştirmek, etkili ve iyi bir eğitim alabilmelerini sağlamak, hepimizin ortak bir görevi" olduğuna vurgu yapıldı.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü.

 

Amaç, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak. Cinsiyetçilik ve eşit olmayan görev dağılımı, UNICEF’in yayınladığı rapora göre oldukça küçük yaşlarda başlıyor. Başka bir yardım kuruluşuna göre dünya genelinde her yedi saniyede bir kız çocuğu evlendiriliyor…

 

Türkiye’de ise nüfusun yüzde 29’u kız çocuklarından oluşuyor. Son 6 yılda evlenmek zorunda bırakılan kız çocuğu sayısı ‘tespit edilebilen resmi’ rakamlara göre 232 bin. Son 6 yılda 142 bin çocuk anne oldu. Ayrıca ilköğretim çağında olup okula gitmeyen kız çocuklarının sayısı, aynı durumdaki erkek çocukları sayısından 600 bin daha fazla.

 

Yine, kız çocuklarımızın eğitim sorunlarının yanı sıra, ücretsiz ev işlerinde çalışıp ailesini desteklemesi sebebiyle de yaşadıkları sorunlar var ki bu oran da Türkiye'de 7,5 milyon civarında kız çocuğumuzu işaret ediyor. Konya'da, Aladağ'da yitirdiğimiz çocuklarımız, evlatlarımızı hatırlayın.”

 

TBMM Çocuk Hakları İzleme Komisyonu"nun ciddi çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Türkiye'nin, taraf olduğu uluslararası sözleşmelere uyma yükümlülüğünü de hatırlatarak,

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.’ diyerek gelecek nesillerimize verilmesi gereken mesajı en güzel şekilde aktarmıştır.

 

Dünya Kız Çocukları Günü'nde, her genç kızın ideallerini yaşayabileceği aydınlık yarınları kızlarımızla el ele kuracağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.