TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni ekmek fabrikası açılacak

Murat Cevheribucak, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’ya yeni ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni ekmek fabrikası açılacak


BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Murat Cevheribucak, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana’ya yeni ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 4. Bileşimine ait gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturuma Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Murat Cevheribucak başkanlık yaptı. 19 gündem maddesinin yer aldığı oturumun 3. maddesi olan “İsim değişikliği maddesi” ile şehitlerin isimlerinin belirlenen yerlere verilmesi karlaştırıldı. Seyhan Belediyesi’nin teklifi ile bu gündem maddesine Hürriyet Gazetesi Bölge Müdürü Sinan Tanyıldız’ın isminin Vali Evi’nin karşısında bulunan çıkmaz sokağa verilmesi eklendi. Yapılan oylama da Sinan Tanyızdız isminin Reşatbey Mahallesi 62028 sokağa verilmesi kararlaştırıldı.

SİNANTANYILDIZ’IN İSMİ VERİLECEK

 

Diğer gündem maddeleri ise yapılan oylama ile gerekli karara bağlandı. Daha önceki meclis oturumunda ise, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Akıncı, son günlerde fiyatı sürekli değişen ekmek ile ilgili söz almıştı. Ekmek fiyatlarında fırıncı esnafın ve üreticinin girdi maliyetindeki aşırı artışına dikkat çeken Akıncı, buna karşın ekmek fiyatlarının dengede tutulabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin zararına da olsa ekmek üretiminden ve satışından vazgeçmememsi gerektiğini söyledi.

 

FİYATLAR DENGEDE TUTULMALI

 

CHP grubu olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Akıncı, “Son zamanlarda ekmek fiyatları ile ilgili tartışma sürüyor. Ekmek fiyatlarının dengede tutulması sadece fırıncı ile tüketici arasındaki müdahale ile olamaz. Eğer tarım girdilerini çok yüksek tutarsanız, buğday fiyatlarının çok yüksek maliyetine neden olursanız fiyatları dengede tutmak çok zor olur. Un fiyatları birkaç ay önce 80 lirayken şimdi 150 lira civarı oldu. Dolayısıyla ekmek fiyatlarının yüksek olmasının temel nedenlerinden bir tanesi buğday girdilerinin çok yüksek olmasından kaynaklanır. Buğday fiyatlarının yüksek olmasına neden olacaksınız, çiftçilere çok yüksek fiyatlarla maliyeti olacak. Sonra ekmek fiyakalarını düşüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

CEVHERİBUCAK: YENİ FABRİKA KURACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak, gazetecilere yaptığı açıklamada Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ekmek fabrikaları kuracaklarını söyledi. Ekmek üzerinden yapılmak istenen spekülasyonları yakından takip ettiklerini anımsatan Cevheribucak, “Halkın temel ihtiyaç maddesi olan ekmek üzerinde yapılmak istenen spekülasyonları yakından takip ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneği sergileyerek, belediyemizin bünyesinde fabrikalarda üretilen 230 gram ekmeği, 238 satış büfesinde 60 kuruştan halkımıza ulaştırıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de en ucuz ekmeği ürettiklerine dikkat çeken Başkan Cevheribucak, bu ucuz ekmeği halka ucuz fiyata ulaştırdıklarını söyledi. Bu konuda sevinçli olduklarının altını çizen Başkan Cevheribucak, “Türkiye’nin en ucuz ekmeğini biz üretip, tüketiciye yani halkımıza sunmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

600 BİN KAPASİTELİ FABRİKA

Sarıçam İlçesi’ne 600 bin kapasiteli ekmek fabrikası kuracaklarını dile getiren Başkan Cevheribucak,  Bu fabrikayı ve aynı alanda olacak Hal Kompleksini 3 ayda bitirmeyi hedeflediklerini işaret etti. Halkın bu yönde beklentilerinin olduğunu, bu beklentileri görmezden gelemeyeceklerini anlattı.

EKMEK BÜFESİ SAYISI DA ARTACAK

Yeni fabrikaların artması ile haliyle mahallelerde ki büfe sayısının da artacağı belirten Başkan Cevheribucak, “Kapasitesi 600 bin olacak yeni bir ekmek fabrikası kuracağız. Dolayısıyla üretim artarken kentimizin ihtiyaç duyulan mahalle ve semtlerine yeni ekmek büfeleri koyacağız. Şuan için ekmek büfesi sayısı 238. Talebe göre bu sayıyı 400’e belki de 500’e çıkartmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.