TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktorlardan sessiz eylem

Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet vakaları nedeniyle Adana Tabip Odası üyesi doktorlar ve sağlık çalışanları sessiz eylemlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doktorlardan sessiz eylem


Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet vakaları nedeniyle Adana Tabip Odası üyesi doktorlar ve sağlık çalışanları sessiz eylemlerini sürdürüyor.

 

Akşam saatlerinde Adana Atatürk Parkı içerisinde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları yaşanan saldırılar nedeniyle hayatlarını kaybeden meslektaşlarının fotoğraflarının yer aldığı afişi açtı. Afişin üzerinde “Artık Yeter! Sağlıkta Şiddet Yasası çıkartılsın” yazıları yer aldı. Bir diğer afişte ise “Yastayız” şeklinde ifade kullanıldı.

 

EYLEMLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Hazırlanan afişlerin arkasında bir araya gelen hekimler sessizce bekleyerek eylemlerini sürdürdü. Bazı hekimlerin bastırdıkları konu ile ilgili broşürleri yoldan geçenlere dağıttığı görüldü. Sessiz eylemlerini sürdüren sağlık çalışanları, eylemlerini bir süre sürdürdükten sonra parktan ayrıldı.

 

DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması için nöbette olduklarını söyledi. Bir hafta boyunca Atatürk Parkı’nda saat: 18.00’da nöbette olacaklarını dile getiren Hilal, tüm meslektaşlarını ve Adanalıları bu önemli konuda kendirlerine destek vermeye davet etti.

 

ŞİDDET TOPLUMSAL YAPIYA SİNMİŞ

Şiddetin toplumsal yapıya sinmiş durumda olduğunu anımsatan Başkan Hilal, bundan bir an önce kurtulmak gerektiğini anlattı. Hekimlerin çalıştıkları sağlık kurumlarında ölümlere varabilen saldırılara hedef olmasının kabul edilebilir, anlaşılabilir hiçbir gerekçesinin olamayacağını vurgulayan Başkan Hilal, “Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır” dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.