TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİKA İsveç’te işadamlarıyla buluştu

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ ve beraberindeki heyet İsveç’teki Mardinli iş adamlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
DİKA İsveç’te işadamlarıyla buluştu

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ ve beraberindeki  heyet İsveç’teki  Mardinli iş adamlarıyla bir araya geldi. 

Türkiye’den göç etmiş gurbetçi iş dünyası ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştiren heyet;  ziyaret kapsamında hem bölgenin yatırım ortamını tanıttı hem de ikili ilişkilerin güçlendirilmesini sağlayacak girişimlerde bulundu.
Bölgeden ve ülkeden zamanında İsveç’e göç etmiş insanları ülkeye ve bölgeye yeniden kazandırmayı hedeflediklerini belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “İsveç çalışma ziyaretimizin amacı bölgeden ve ülkemizden zamanında İsveç’e göç etmiş insanları tekrar ülkeye ve bölgemize kazandırmak, ikili bağları güçlendirmek, bilgilendirmeler yapmak ve ülkemizin sermaye girişine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla Türk İş Adamlarının oluşturmuş olduğu kuruluşlar ziyaret edildi. Ayrıca İsveç’te birçok sektörde ekonomik yatırım güçleri yüksek seviyede olan, bir kısmı Mardin bölgesinde halen yerleşik olan zamanında buradan göç etmiş Süryani vatandaşlarımızla İsveç’te görüşmeler gerçekleştirildi” dedi.

İş dünyasının bankacılık, motorlu taşıt ticareti, gıda sektörü, inşaat sektörü gibi ticaret potansiyeli yüksek alanlarda tecrübe kazanmış ve ekonomik güç elde etmiş yatırımcılara bilgilendirmeler yapılarak,  bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Altındağ,  “Gurbetçi yatırımcının bölgemize yatırım yapmaları hususunda kendilerine bölgenin günümüzdeki olumlu havası aktarılmıştır. Büyük ilgi ile karşılanan Ajansımız, etkinlik süresi boyunca iş çevreleri ile sürekli bir arada olmuştur” dedi.
  Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada  şunları söyledi:

“Bölgemiz Devlet teşviklerinin en yüksek seviyede olduğu bölgedir, yatırıma her açıdan elverişli olan bölgemizde kurumumuz olarak en yüksek seviye danışmanlık ve yatırım takip hizmeti veriyoruz. Bunu hem ülkeye hem de uluslararası camiaya aktarma çabasıyla tanıtım ve iş birliği faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu maksatlarla Türkiye’den bölgeye zamanında gelmiş büyük bir kesim var ve onları tekrar ülkemize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İsveç’teki gurbetçi iş dünyasında büyük bir etki meydana getiren ziyarette farklı çevrelerle bir araya gelen Ajansımız, bölgemizde yatırım yapmanın avantajlarını, yatırım desteklerini anlatarak bölgemizin pozitif olanaklarını tanıttı. Türk ve Süryani iş çevreleriyle gerçekleştirilen görüşmelerde bölgeye geri dönüşe olumlu bakıldığı, bu sayede bölgemizde yeni yatırım girişimlerinin olabileceği belirtildi.

Hem Stockholm hem de Jönkoping şehirlerinde yapılan ziyaret ve istişarelerde yerel otoriteler, gerçekleştirilen bu ziyaretin devamıyla birlikte somut projelerin karşılıklı iş birliği içerisinde gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Ajansımız, Stockholm’de EUBA (Avrupa İş Kurumu), UEDT (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), Jönkoping’de ise Belediye Başkanlığı, Jönkoping Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler gerçekleştirdi.

İkili ilişkilerin giderek artması ve ülkeler arası diyaloğun da üst seviyelere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden taraflar, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.