TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık cenneti

Seyhan Nehri duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor. Suların çekilmesi ile atık toplayıcılar nehir içerisinde atık maddeleri toplayarak nehrin temizlenmesine katkı sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Atık cenneti


BAYRUM BULUT

ÖZELHABER

ADANA (İLKHABER)-Seyhan Nehri duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor. Suların çekilmesi ile atık toplayıcılar nehir içerisinde atık maddeleri toplayarak nehrin temizlenmesine katkı sağlıyor.

Nehrin sularının çekilmesini fırsat bilen bazı atık toplayıcılar ise, petşişe ve benzeri maddeleri nehrin içerisinde toplamaya çalıştı. Yanında getirdiği çuvallara topladığı atık maddeleri yerleştiren kişi nehrin her tarafını dolaşarak atık maddeleri toplamaya devam etti. Birkaç çuval atık madde toplamayı başaran atık toplayıcı aynı zamanda vatandaşların nehri ne kadar kötü kullandıklarını ortaya koşmuş oldu.

ÇÖP GİBİ KULLANIYORLAR

Seyhan Nehri’ni birçok vatandaşın çöp gibi kullandıklarını görüldü. Yedikleri yemek, içtikleri meşrubat ve benzeri birçok atığı nehrin içerisine atan vatandaşlar nehrin kirlenmesine de neden oluyor. Sadece bu maddeler nehrin içerisinden çıkmıyor. Araba lastikleri, koltuklar ve daha birçok şeyi nehrin içerisinde görmek mümkün olabiliyor. Sadece Seyhan Nehri’nin içerisi değil çevresini de vatandaşlar kötü kullanmaya devam ediyor. Temizlik görevlilerinin temizlik yapmalarına rağmen bazı noktalarda atıkların olduğu görülüyor.

KİRLENMEYE DEVAM EDECEK

Adana ve Yüreğir İlçelerini birbirine bağlayan ve Çukurova’nın bereketli topraklarına hayat veren nehrin bu derece hor kullanılmasına bir anlam veremediğini söyleyen bazı vatandaşlar, “Maalesef insanlarımız çok duyarsızlar. Ne buldularsa yerlere atıyorlar, Nehirde bu duyarsızlık sonucu kirleniyor maalesef. Burada vatandaşların duyarlı olmaları gerekiyor. Aksi takdirde güzelim nehrimiz kirlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandılar.

GÖRÜNTÜ GÜZELLİĞİ

Öte yandan Seyhan Nehri’nin hem su dolu, hem de susuz hali görenleri büyülüyor.  Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Seyhan Nehri ile hatıra fotoğrafları çektiriliyor. Evlenen çiftler bile Seyhan Nehrine gelerek en mutlu anlarını burada ölümsüzleştiriyor.

SANKİ YAZ AYINDALAR

Seyhan Nehri’nin sularının çekilmesiyle güneşli havayı da fırsat bilip suya giren çocuklar objektiflerimize takıldı. Yaz aylarının olmazsa olmaz görüntüleri son baharda da devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda objektiflerimize takılan fotoğraf karesinde bazı çocuklar suyu kesilmiş nehrin içerisinde kalan su birikintilerinin içerisine girerek serinlemeye çalıştığı görüldü.  Suyun çok az olması olası bir tehlikenin yaşanmamasına neden oldu. Bir süre suyun içerine girerek serinleyen çocuklar daha sonra gözden kayboldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.