TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arabalar çamur içinde kaldı

Adana’da yağan yağmurun ardından gece saatlerinde çamur yağması nedeniyle otomobil sahipleri araçlarını yıkamanın derdine düştü. Kimileri oto yıkamacıların yolunu tutarken kimileri ise, akaryakıt istasyonlarında bulunan yıkama ünitelerine yönelerek otomobillerini yıkadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Arabalar çamur içinde kaldı


ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da yağan yağmurun ardından gece saatlerinde çamur yağması nedeniyle otomobil sahipleri araçlarını yıkamanın derdine düştü. Kimileri oto yıkamacıların yolunu tutarken kimileri ise, akaryakıt istasyonlarında bulunan yıkama ünitelerine yönelerek otomobillerini yıkadı.

 Adana’da son yıllarda görülen çamur yağması olayı geçtiğimiz günlerde de gece saatlerinde gerçekleşti. Gerçekleşen çamur yağmurunun ardından sabah saatlerinde kalkıp araçlarına binmek isteyen vatandaşlar araçlarının çamur içerisinde kaldığını görünce şaşkına döndü. Acelesi olanlar üzerinde çamur olan araçlarla gidecekleri yerlere gitti. Vakti olanlar ise oto yıkamacılara yöneldi. Oto yıkamacılar gelen araçları tek tek yıkayarak araç sahiplerine teslim etti. Araçlarını  yıkatan vatandaşlar daha sonra gidecekleri yerlere gitti.

  İSTASYONLARA GİTTİLER

Oto yıkamacılarda yer bulamayanlar ve daha az ücretle araçlarını temizlemek isteyen kişiler ise Akaryakıt istasyonlarının yolunu tuttu. İstasyonlarda bulunan yakama ünitelerine yönelen vatandaşlar 1 Lira su ve 1 Lira köpük ücretini makinelere atarak araçlarını kendileri yıkadı. Kimileri ise, otomatik yıkama makinelerinde araçlarını yıkattı. Bazı araç sahipleri ise araçlarını yıkatmadan binmeye devam ediyor.

SON YILLARDA SÜREKLİ OLUYOR

Araç sahipleri, sabah kalktıklarında araçlarının üzerine çamur yağdığını gördüklerini söyledi. Adana’da son yıllarda bu doğa olayının sıkça gerçekleştiğini belirten araç sahipleri, “Bir kaç yıldır maalesef çamur yağmasını görüyoruz. Araçların kirlenmesi ile oto yıkamacıların yolunu tutuyoruz. Yapacak bir şey yok. Arabamızı oto yıkmaya götürdüğümüzde sadece dışı yıkatmak olmuyor. İç dış yıkatıyoruz. Ücreti 25 Lira. Bu parayı vermek istemeyenler araçlarına öyle biniyorlar. Ya da petrol istasyonlarında yıkatıyorlar.” dediler.

YIKILAN BİNALARIN TOZLARIMI YAPIYOR?

Bazı vatandaşlar ise çamur yağmurunu şöyle yorumladı, “sürekli binalar yıkılıyor ve yenileri yapılıyor. Bu yıkımlar nedenle havaya kalkan tozlar yağmurla birlikte yere düşüyor. Haliyle çamur olarak yağıyor. Daha önce oluyordu bu tür olaylar ama bu kadar sıklıkla görülmüyordu. Son yıllarda arttı. Gerçekten bu yağan çamurun etsini otomobiller üzerine daha çok görüyoruz. Araçlar çamurdan görünmez hale geliyorlar”

YOĞUNLUK OLUYOR

Gelen arabalar nedeniyle yoğunluk yaşanıldığını hatırlatan oto yıkamacılar ise, “Zaman zaman bu tür doğa olayları nedeniyle araçlar kirleniyor. Aynı gün yıkatmak isteyenler üst üste gelince iş yetiştiremez duruma geliyoruz. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazıları fiyata çok diyorlar ama hakkımız bu. Fiyat tarifemiz bu. Yani çamurda yağsa fiyat aynı, normal zamanda da fiyat aynı. Tabi bizlerinde arabası var. Bizlerde aynı konudan müzdaribiz.” ifadelerini kullandılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.