TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palamut balığına yoğun ilgi

Adanalılar Karadeniz’den gelen palamut balığına yoğun ilgi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Palamut balığına yoğun ilgi

 Bayram BULUT

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Adanalılar Karadeniz’den gelen palamut balığına yoğun ilgi gösteriyor.

Eylül ayında sezonun açılmasıyla balıkçıların tuttuğu balıklar tezgahları doldurdu. Vatandaşlar yeni sezonun balıklarına ilgi gösterdi. Son dönemde tavuk ve et fiyatlarının artması ile vatandaşlar yeni sezonla birlikte ucuz diye balıklara talebi arttırdı. Vatandaşın en çok aldığı balıkların arasında hamsi ve palamut balığının olduğu görüldü. Adana Balık pazarında satılan hamsinin fiyatı 10 lira.

FİYATI BOYUTUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Palamut balığının fiyatı ise boyutlarına göre değişiyor. 10 Liradan başlayan palamut balığının tane fiyatı 15 Liraya kadar çıkabiliyor. Küçük boy palamut balığının tanesi 10 Lira, orta boy palamut balığının tanesi 12.5 lira ve büyük boy olan balığın tanesi ise 15 Liradan müşteri buluyor.

BÜTÇEYE UYGUN

Küçük boy palamut balığının 600 gram kadar geldiği belirtiliyor. Orta boy balıkların ise 800-900 gram geldikleri ifade edilirken, büyük boy balıkları ise 1 kilo ile 1300 gram arasında geldiği belirtiyor. Vatandaşlar fiyatlarının uygun olması nedeniyle palamut balıklarına rağbet gösteriyor. Vatandaşlar bütçesine uygun olan palamut balıklarından alıyor.

TALEP ARTTI

Satın alınan palamut balıkları temizlenerek müşterilere teslim ediliyor. Kılçığı pek bulunmayan bu balık çocukların bile gönül rahatlığıyla yiyebilecekleri bir balık olarak gösteriliyor. Balıkçılar, palamut balığına sezonun açılmasıyla talebin arttığını söyledi. Talebin fazla olduğu bu balıkların tezgahta akşama kadar kalmayarak tükendiğini belirten balıkçılar, “Hem ucuz, hem sağlıklı bir balık palamut. Bu nedenle insanlar biliyor ve bu balıklardan satın alıyorlar” dediler.

ALIP DOLABA KOYUYORLAR

Balıkçılar, palamutun Karadeniz’den geldiğini belirterek, “Karadeniz’den gelen besin değeri yüksek bir balık bu balık. Bir kilo et alsanız 50 lira vereceksiniz. 15 liraya bir kilodan fazla gelen bu balıktan alarak gönül rahatlığıyla evinizde tüketebilirsiniz. Zaten balık almaya gelenler en az 3-4 tane alıyorlar. Alıp dolaplarına koyuyorlar. İstedikleri zaman çıkartıp yapıp tüketebiliyorlar” şeklinde konuştular.

KILÇIKSIZ OLDUĞU İÇİN ALIYORUZ

Vatandaşlar ise, satılan palamut balıklarının fiyatlarının daha da düşmesini beklediklerini söyledi. “Palamudu neden tercih ediyorsunuz? Şeklindeki sorumuza ise vatandaşlar, “Kılçıksız bir balık. Gönül rahatlığıyla tüketebiliyoruz. Her şeye zam geldi. Balık fiyatları şuanda biraz yüksek gibi ama umuyoruz ki fiyatlar biraz daha düşer. Bir hamsi almaya kalksak 10 lira kilosu. Hamsinin zahmeti çok. Bu balığı yapmak çok kolay. İster yağda ister mangalda nasıl istiyorsanız yapabilirsiniz. Yani severek tükettiğimiz bir balık palamut” ifadelerini kullandılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.