TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Andımız’ sevinci sürüyor

Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği Andımız kararı sevinçle karşılandı. Bu kararın ardından Türkiye Gençlik Birliği Adana İl Başkanlığı üyeleri basın açıklaması yaparak alınan kararı sevinç ve coşkuyla karşıladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Andımız’ sevinci sürüyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- 8 Ekim 2013’te kaldırılan Öğrenci Andı, Danıştay’ın kararı ile geri döndü. Danıştay, “Öğrenci Andı okutulsun” dedi.  Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği Andımız kararı sevinçle karşılandı. Bu kararın ardından Türkiye Gençlik Birliği Adana İl Başkanlığı üyeleri basın açıklaması yaparak alınan kararı sevinç ve coşkuyla karşıladıklarını belirtti.

Adana Atatürk Parkı içerisinde bir araya gelen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri adına basın açıklaması metnini Adana İl Başkanı Yağmur Kaya okudu. Türk gençliği olarak, Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği Andımız kararını sevinç ve coşkuyla karşıladıklarını söyleyen Kaya, kararı isabetli ve yerinde bir karar olarak değerlendirdi. Kaya, “8 Ekim 2013 yılında kaldırılan Andımız, Türk Milletinin önüne demokratikleşme paketi halinde sunulmuş, PKK ve FETÖ’nün sevinç ve mutluluk çığlıklarıyla kaldırılmıştı. Türk gençliğinin vatansever, milliyetçi ve Atatürkçü duygularını tahrip etmeye çalışan kuvvetler önce Andımıza saldırmışlardır. Çözüm sürecinin en büyük ihanetlerinden olan bu karar, o dönem Türk gençliğinin kalbinde derin bir yara açmıştır. Gençliği milli kimliğinden koparma çalışmaları, emperyalist kuvvetlerin ve Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir. Türk gençliği olarak bu ihaneti o dönemde cevapsız bırakmadık ve ülkemizin her köşesinde Andımızı okuduk ve öfkemizi gösterdik.” dedi.

DANIŞTAY’A TEŞEKKÜR

Danıştay’a aldığı karardan ötürü teşekkür ettiklerini belirten Yağmur Kaya, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir’’ sözünün tescili olan Andımız, Türk gençliğinin vatansever ve Atatürkçü duygularını pekiştirmektedir. Andımızı kaldırmak Türk gençliğine, Türk Milletine yapılabilecek en büyük ihanettir. Bu kendini bilmez ve savurgan açıklamalara karşı en büyük cevabı yine Türk gençliği verecektir. Ülkemizin her yerinde Andımızı okuyarak gençliğin iradesini ve kararlılığını herkese göstereceğiz. Danıştay’a buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. 18 Ekim 2018 tarihinde almış olduğu yerinde karar Türk Milletine umut olmuştur. İçerisinde bulunduğumuz terörle mücadele sürecinde verilen bu karar, cephede kahramanca savaşan Mehmetçiğimize moral olmuştur. Türk Milleti verilen bu kararla artık daha güçlü ve daha kararlıdır.  Emperyalist saldırıyı ancak topyekün bir mücadele ile aşarız. Ülkemizin yürüttüğü bu mücadeleyi anlayan ve destek veren bütün kurum ve kuvvetlere teşekkür ediyoruz. Türkiye Gençlik Birliği olarak, 29 Ekim’de Anıtkabir’de yürüyoruz. Binlerce genç ile Andımızı okuyacağız. Gelin hep birlikte sesimizi en kuvvetli şekilde duyuralım” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.