TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durak: Metroyu 3 yılda bitiririm

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Adana Metrosu’nun devamını 3 yılda bitirebileceğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Durak: Metroyu 3 yılda bitiririm

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Adana Metrosu’nun devamını 3 yılda bitirebileceğini öne sürdü.

Son dönemde ismi yine siyasi gündeme gelen Aytaç Durak, basın toplantısı düzenledi. Adana'da 5 kez seçim kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak son döneminde İçişleri Bakanlığınca hakkında açılan soruşturma nedeniyle görevinden alınan Aytaç Durak’ın merakla beklenen basın toplantısında tekrar aday olup olmayacağı soruları yanıtsız kaldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayrak Park içerisinde bulunan yerinde açıklama yapan Aytaç Durak, “Aday olmayı düşünmüyorum, aday olacağım da demiyorum” dedi.

ELBETTE ZARAR EDERSİNİZ

Seçim için gündeme gelmek istemediğini anlatarak, ne olacağını kendisinin de bilmediğini anlatan Aytaç Durak, açıklamasını sadece zarar etmesiyle gündeme gelen metro konusuyla sürdürdü.  Adana Metrosunu bir ağaç gibi düşünülürse, bu ağacın dalları yapılmazsa zarar edeceğini anımsatan Durak, “Eğer metro bünyesinde 800-1000 personel çalıştırırsanız, elbette zarar edersiniz" şeklinde konuştu.

LONDRA METROSUNUN DEVAMI 150 YIL SÜRDÜ

Metronun devam projesinin tamamlanmasının uzun bir süreyi kapsayacağına dikkat çeken Durak, kendisinin 3 yılda metronun devamını tamamlayabileceğini ileri sürdü. 3 yılda tamamlayacağını söyleyecek kişinin çıkması durumunda aday olmayacağını anımsatan Durak, “Eğer ben metroyu yaparım, devamını hemen yapabilirim diyen biri varsa ben aday değilim. Eğer yapamayacaklarını dile getirirlerse hem seçim kazanmak hem de metroyu tamamlamak için Allah bana sağlık verdiği müddetçe çalışır, hepsinin üstesinden gelirim. Ben gelirsem 3 senede yaparım devamını üniversiteye bağlarım. Daha sonra garajlara. Londra metrosunun devamı 150 yıl sürdü. Yoksa metro bitmez çok seneler sürer. Görevden alınmasaydım Çukurova Üniversitesi’ne kadar yapılan işin ihalesine çıkılmıştı. 8 yıla yakın zaman geçti” şeklinde konuştu.

METROYU 240 BİN KAPASİTEYE ÇIKARTA BİLİRİM

  3 yılda 35 bin kişilik taşıma kapasitesi olan metroyu 240 bine çıkarta bileceğini anımsatan Durak, “Metro yer üstünden gider mi ? diyorlar. Metro yer üstünde de olur, yer altında da. Mesela Viyana Metrosu'na bindim. Tamamı yerin üstünden gidiyor. Ayrıca bu kadar modern bir araç dururken, neden bu zamana kadar müdahale eden olmadı? Neden siyasiler bunu gündeme getirmedi? " ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.