TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vural; “Demirspor Süper Lig’e çıkacak”

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Lig'e çıkmak için oluşturulmuş bir takım olduklarını ve bunun için burada olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2018 05:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 05:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vural; “Demirspor Süper Lig’e çıkacak”

 Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Adana Demirspor'un Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Lig'e çıkmak için oluşturulmuş bir takım olduklarını ve bunun için burada olduklarını söyledi. Adana Demirspor’un 24 yıldır beklenen Süper Lig hasreti olduğuna değine Vural, “Birlikte çok güzel şeyler yapabiliriz. Geldiğimiz günden beri takımın oynadığı maçları izliyoruz. Takımı tanımaya çalışıyoruz. Takım neden bu hale düştü bunlarla ilgili çok net bilgiler elde ettik. Çok kısa zamanda takımımız taraftarın beklediği oyun tarzını uygulayacak hale gelecektir” dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz yardımcı antrenörler, Mehmet Demirtaş, Cemal Tosun, Cenk Özcan, İlyas Kahraman, Barış Gürol, Muhammet Türkmen ile birlikte Aytaç Durak Tesisleri'nde ilk basının karşısına çıktı. Kulüp Başkanı Murat Sancak’ın sezon başında kendisini takımın başına getirmek istediğini ancak şartlar oluşmadığı için mavi-lacivertli kulübe gelemediğini belirten Vural, “Sezon başı Kulüp Başkanı Murat Sancak ile görüşmüştük. O dönem gelmemi istedi. Ancak bazı o günkü şartlardan dolayı gelemedim. Bir 12 maçlık gecikmeyle buradayız. Adana Demirspor deyince heyecanlanıyoruz” dedi.

Çok kısa zamanda Demirspor’un taraftarın beklediği oyun tarzını uygulayacak hale geleceğine değinen Vural, şöyle konuştu;

“İki yıldır son anda ligde kalarak zor geçiren bir takımın ardından, bu yıl Murat Sancak önderliğinde iyi transferler ile iddialı şekilde Süper Lig’e çıkmak için başladı. Büyük bir camiadayız. Yaklaşık 24 yıldır beklenen Süper Lig hasreti var. Birlikte çok güzel şeyler yapabiliriz. Büyük işler başarabiliriz.

Geldiğimiz günden beri takımın oynadığı maçları izliyoruz. Takımı tanımaya çalışıyoruz. Takımın yapamadığı şeyler nelerdir, eksiği var mı varsa nelerdir, neden bu hale düştü bunlarla ilgili çok net bilgiler elde ettik. Geldiğimizden beri eksiklere yönelik yaptığımız 3 antrenmanda birçoğunda pozitif gelişme elde ettik. Çok kısa zamanda takımımız Demirspor taraftarının beklediği oyun tarzını uygulayacak hale gelecektir.

“İYİ FUTBOL, İYİ OYUNCU İLE OYNANIR”

İyi futbol iyi oyuncu ile oynanır. Ama bunu iyi organize etmek gerekir. Takımımızın iyi oyuncudan yana bir sorunumuz yok, iyi oyundan yana sorun var. Bunları çözmemiz gerekiyor. Oyuncularımız ile bir araya gelip, oyun anlayışımızı, oyun felsefemizi dikte etmeye çalışıyoruz. Teori dersleri yapıyoruz. Şansızlığımız geldiğimiz günden beri Anderson, İsmail, Herve Kage, Pothe gibi önemli dört oyuncumuz yok. Başlarken takımın çok önemli bu oyuncularından eksik ve bu çalışmaları birlikte yapamadığımız gibi bir durum oluştu.

Milli maç arası bizim için iyi bir avantaj oldu. Hafta sonu Gazişehir Gaziantepspor ile hazırlık maçı yapacağız. Takımımızı bu maçta takip etme şansımız olacak.

“KİM İYİ OYNARSA O FORMAYI KAPAR”

Takımda oyunsal formatta eksikler var. Bunların düzelmesi gerekiyor. Rakip defans bölgesine rahat geliyor. Takımımızın en büyük en büyük sorunu rakibe hata yaptırmıyor. Rakip kendisi hata yaparsa topu kapıyoruz. Tempoda bir düşüklük var. Bunları konuştuk ve sahaya yansıtmaları gerekiyor. Kim sahaya yansıtırsa o oynayacak.

Futbolda çok koşmak değil, ekonomik, doğru, etkili koşmak gerekiyor. Biz oyunculara doğru, anlamlı ve ne yapması gerekiyorsa öyle koşmayı söylüyoruz.

Türkiye’de oyun ile kazanılan takım sayısı çok az. Örneğin Başakşehir’i buna örnek verebiliriz. Beşiktaş takımı düne kadar böyleydi. Bugün onun da bu konuda çok sıkıntısı var. Fenerbahçe, Galatasaray dahil tabi ki hep örnek alınanalar bunlar. Aşağı doğru gittiğinizde maalesef hele bizim bu ligimiz sıkıntıları var.

Ligin aşağısında yer alan takım gidip, iddialı bir takımı evinde yenebiliyor. Önümüzdeki ne olacağı belli olmayan inişli-çıkışlı enteresan bir lig var. Bu ara Denizlispor bir istikrar yakaladı. Ama diğerlerine bakıldığında Bolu’da bir düşüş başladı.

“5 MAĞLUBİYET ÇOK FAZLA”

Bizim ligimizde bir istikrar yakalanması gerekiyor. Eğer yukarıya oynuyorsanız, 12 maçta 5 maç kaybedemezsiniz. Bu çok fazla, dolayısıyla amaçtan uzaklaşırsınız. Sonuç olarak burada play-off’a kalalım, ilk altı içerisinde olalım diye bir takım kurulmadı. Bu takım Süper Lig’e direk çıkmak için oluşturulmuş bir takımdır. Ancak şimdi durumuz baktığımızda, hedeften biraz uzaklaşmış duruma düşmüş. Biz onu toparlamak zorundayız. Nasıl yapacağız onu?

“GOL ATMAMIZ LAZIM”

Adana Demirspor, geride kalan 12 maçta; 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet almış. 14 gol atmış ve 10 gol yemiş. Atılan gol sayısı çok mutlu etmiyor. Demek ki az gol atıyoruz ve çok gol yiyen bir takım da değiliz. Bu takımın gol atması lazım. Kazanmak istiyorsa, daha atraktif, daha fazla pozisyon bulacak, rakip kalenin önünde daha çok olması gereken bir takım olmalı.

DEMİRBAKAN İLE DERBİ SOHBETİ

Önümüzde 5 maçımız var. Bu maçlarda kolay maçlar değil. Gelecek hafta Adanaspor'la derbi maçına çıkacağız. Geçtiğimiz hafta Adanaspor'un Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan'la uçakta karşılaştım. Bana, 'Tam zamanında geldin sen de.' dedi. Yani zamanı iyi bulmadı. 'Burada ne güzel işte beraberiz.' dedim ben de. Adana Demirspor da yakın olduğumuz takım. Buralarda ikişer kez çalışıyoruz. Ben de bu aradaki husumetin çok sert olmasını anlamam. Aynı şehrin iki güzide takımı. Tabii ki derbi çok önemlidir, kazanıldığında çok moral verir ama bu dünyanın sonu değil neticede. Dostuz, kardeşiz ama oynayacağımız 90 dakikada dostluk falan bitiyor. 90 dakika biter yine sarılır öpüşürüz, hayat devam eder. Böyle bakıyoruz biz.

Adanaspor derbisinin ardından Bolu, Giresun, Balıkesir, Gençlerbirliği gibi karşılaşmalarımız olacak. Bu beş zorlu geçecek iddialı takımlar. Bu 5 maç iyi bir problem ve bunların kazanıldığı taktirde bende bu işin içinde varım diyebileceğiniz bir durum. Kendi göbeğinizi, kendinizin keseceği bir ortam içerisindeyiz.

“DEMİRSPOR SÜPER LİG’E ÇIKSIN DİYE BURADAYIZ”

Milli maç arası bizim için iyi oldu. Teknik heyetinden, oyuncusuna, yönetiminden tüm çalışanlarına, seyircisine kadar pozitif bir yaklaşım var. Bu doğru yolda gittiğimizi gösteriyor. Teknik açıdan bir hata yapacağımız düşünmüyoruz. Bu takım çıksın diye buradayız ve çıkması adına elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bilgi ve tecrübelerimiz ile Adana Demirspor’u Süper Lig’e çıkarmak adına elimizden en geliyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

“MESLEK HAYATIMI DEMİRSPOR’DA SONLANDIRMAYI İSTERİM”

Başkan Murat Sancak ile opsiyonlu olarak 2 yıllık sözleşme yaptık. Opsiyon da Adana Demirspor önümüzdeki yıl Süper Lig’e çıkması var. Gönül ister ki, meslek hayatım Adana Demirspor’da sonlandırayım. Gündüz Tekin Onay, Coşkun Özer, Metin Türel gibi bizde buralarda Adana’da bu işi bitirelim.

“BU İŞİ BAŞARIRIZ”

Benim antrenörlük hayatımda 35. sözleşmemi yaptım. 28 farklı takımda çalıştım. Türkiye’nin çalışmadığım yöresi kalmadı. En mutlu olduğum yerlerden birsi de Adana’dır. Bu şehirde olmak bana keyif veriyor. Demirspor’lu olmak bana keyif veriyor. Buraya yabancı değiliz. Bu camia bizden ne bekliyor iyi biliyoruz. Gerekli imkânlar var. İş sahaya, bize kaldı. Teknik açıdan Adana Demirspor’un hazırlanması, teknik açıdan hazırlanması ve kazandırılmasına iş kalıyor. Bu işi başarırız iddiasındayız. Anlımızın akı ile bu işin altından çıkacağız. İnşallah Adana Demirspor önümüzdeki sezon Süper Lig’de olur”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.