TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜ’lü Genel Cerrahlar buluştu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’n da geçmiş yıllarda görev yapmış ve halen hazırda Asistan, Uzman ve Akademisyen unvanıyla görev yapan hekimler hekimler Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde bir araya gelerek hem anılarını tazeledi hem de bilgi birikimlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇÜ’lü Genel Cerrahlar buluştu

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’n da geçmiş yıllarda görev yapmış ve halen hazırda Asistan, Uzman ve Akademisyen unvanıyla görev yapan hekimler hekimler Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde bir araya gelerek hem anılarını tazeledi hem de bilgi birikimlerini paylaştı.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen etkinliğe Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar ile Bölümde geçmiş yılarda görev yapmış asistan, uzman ve akademisyenlerin yanı sıra halen hazırda görevli asistanı uzman ve akademisyenler katıldı.

 

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, bugün burada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’n da görev yapmış bir çok önemli, ismi ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Parsak, kaybettikleri Genel Cerrahi Kliniği mensubu değerli hocalarını da saygıyla andıklarını ifade ederek, buradaki etkinlikte anıları tazelemenin yanı sıra bilimsel anlamda fikir alış verişinde de bulanacaklarının altını çizdi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, bu önemli toplantıya emek verenlere teşekkür ederken, katılımcı misafirleri de buarada ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduğunu belirtti. Çukurova Üniversitesi olarak, bilim ve eğitim alanında adımızdan çok daha fazla söz ettirmek, Ülkemizde ve dünyada daha da önde gelen bilim kurumlarından biri olmak için çalıştıklarına vurgu yapan Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak uzun yıllardır bölgenin sağlık yükünü başarıyla taşımaya çalıştıklarını dile getirdi

.

Genel Cerrahi Anabilim Dalının da verdiği nitelikli hizmet, araştırma ve eğitim-öğretimle, yetiştirdiği uzmanlarla her zaman Tıp Fakültesi’nin yüz akı olduğuna değinen Kibar, Genel Cerrahi’nin güçlü kliniğiyle Balcalı Hastanesi’nin bel kemiğini oluşturduğuna işaret etti.

 

Rektör Kibar, bugüne kadar Anabilim Dalından 98, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalından ise 4 kişinin uzmanlıklarını aldığına dikkat çekerek, Genel Cerrahi Anabilim Dalının 102 nitelikli uzmanı Ülke hizmetine sunarak, sağlık alanında güç katmaya devam ettiklerini söyledi.

Kibar ayrıca, Genel Cerrahi Anabilim Dalından uzmanlığını alan iki öğretim üyesinin de Çukurova Üniversitesi’nin rektörlük görevlerini üstlendiğini sözlerine ekledi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın,büyük emek vererek uzmanlık eğitim programını akredite ettiren ilk Anabilim Dallarımızdan olduğuna da değinen Kibar, Bu durumun diğer Anabilim Dallarına da bu açıdan da öncülük ettiğini belirti.

Kibar son olarak, Çukurova Üniversitesi’nin geçen yıl açıklanan ve ilk kez yapılan bir uygulama ile önemli bir başarı göstererek “Araştırma Üniversiteleri” listesinde ilk 15’e girmiş ve aday listede yer aldığına dikkat çekti. Kibar sözlerini şöyle noktaladı.

“Ancak bu sonuç, ilk fırsatta 10 Araştırma Üniversitesi arasına girebilmek için bize daha çok çalışma, daha çok üretme ve daha kaliteli olma sorumluluğunu da getirmektedir.

Araştırma Üniversitesi statüsünde nitelikli eğitim, nitelikli araştırma, nitelikli mezun en önemli unsurdur. Üniversitemiz; araştırma laboratuvarları, amfileri, yüzme havuzu, sosyal tesisleri, kütüphanesi, sağlıklı yaşam merkezi, botanik bahçesi, müzik, yelken kulübü, kayıkhanesi, spor tesisleri, kültürel ve sosyal olanaklarıyla eğitim, öğretim, araştırma ve yaşam alanlarında hizmetlerini sunmaya devam etmektedir”

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez, bölümün tarihçesi ve bugünlere nasıl gelindiği konusunda bir sunum yaptı.

 

Sönmez’in ardından bölümde görev yapan ve hayatını kaybeden isimler için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürhan Sakman tarafından bir slayt gösterisi yapıldı.

 

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Tolga Akçam yakın zamanda hayatını kaybeden Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Karaciğer naklinde önemli bir söz sahibi isim olan Prof. Dr. Haluk Demiryürek anısına bir konuşma yaptı.

 

Son olarak ise yine kliniğe emeği geçen isimlerin anılarını canlı tutmak adına yine geçmişte Genel Cerrahi Kliniği adına son derece önemli çalışmalara imza atmış olan Prof. Dr. Emin Uğur Erkoçak tarafından, fotoğraflarla tarihsel bir yolculuk yapıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.