TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Soylu, “Bu resmi çizerken ağladım”

Adanalı ressam Meral Soylu, “Suriyeli mültecilerin savaştan kaçışlarını konu alan resmi çizerken gözyaşlarıma hakim olamadım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meral Soylu, “Bu resmi çizerken ağladım”

ADANA(İLKHABER-)Adanalı ressam Meral Soylu, Suriyeli mültecilerin savaştan kaçışlarını konu alan resmi çizerken gözyaşlarıma hakim olamadığını söyledi.

Soylu, çizim yaparken Suriye’deki iç savaştan dolayı ülkemize akın eden Suriyeli mültecilerin yerine kendini koyduğunu belirterek,”Empati yaptım, kendimi biran onların yerine koydum. Gözyaşlarımı tutamadım. Evlerini, topraklarını ve işyerlerini bırakarak, günlerce aç sefil yürüyerek Türkiye sınırına gelip topraklarımıza giriş yapan Suriyeli insanların durumları çok vahimdi. Halen de öyleler. Dil bilmedikleri bir ülkeye kaçıp, başlarını sokacak bir yuva bulmaya çalışan insanların bu durumuna hepimiz çok acıdık ve halen de acıyoruz.  Dil, din, ırk ve cins ayrımı gözetmeyen biz sanatçılar, bu

gelenlere insan gözüyle bakıyoruz” dedi.

“Onların yerinde biz de olabilirdik” diyen Meral Soylu, “Suriyeli vatandaşların Allah yardımcıları olsun, Allah bizleri onların durumuna düşürmesin” diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.