TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Kadına çiçekle bile vurulmaz”

Kadına şiddetin önlenmesi için aile içi eğitim şart olduğunu ifade eden İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Kadına çiçekle bile vurulmamalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İŞKAD Başkanı Berman Mantı,  “Kadına çiçekle bile vurulmaz”

ADANA(İLKHABER)-Kadına şiddetin önlenmesi için aile içi eğitim şart olduğunu ifade eden İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Kadına çiçekle bile vurulmamalıdır” dedi.

 

“KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HER PLATFORMDA VURGULANMALI”

Aldıkları karar gereği Yönetim Kurulu Toplantısını bir kadın üyesinin iş yerinde yapan Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) yönetimi kadına şiddetin önlenebilmesi için toplumun feodal yapıdan vazgeçerek kadın-erkek eşitliğinin her platformda vurgulanması gerektiğini savundular.

 

“BİR ERKEK BİR KADININ HAYATINA İPOTEK KOYAMAZ”

Başkan Yardımcısı Ayşe Aslan, yönetim kurulu üyeleri Dürdane Ateş, Huriye Yamanyılmaz, Sakine Gökdoğan, Filiz Yaldız ile Genel Koordinatör Ufuk Armağan eşliğinde İŞKAD üyesi Seçil Atakay’ın işlettiği Fruit Carden’de aylık olağan yönetim kurulu toplantısının yapılmasının ardından  kadının erkekten bağımsız birey olduğunu, bir erkek bir kadının hayatına ipotek koyamamalı diye konuşan İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Kadının hayatına ipotek koyma düşünce tarzıyla yetiştirilen erkekte, ailede, istihdamda kadına şiddet önlenemez. Bu düşünce tarzının ortadan kalkması, kadın- erkek eşittir kavramı çocukluk döneminde  aile içi eğitimle başlaması gerekir.” dedi.

 

“ANNE BABALAR İNSANİ DEĞER YARGILARINI ÇOCUKLARINA ETKİN VERMELİDİR”

Başkan Berman Mantı, “Kız çocuğu dünyaya gelince  aile içerisinde hissedilen sessizlik  erkek çocuğu dünyaya getirdiğinde şenliğe dönüşmemeli, bu anlayışı hep birlikte değiştirmeliyiz.  Bireyden topluma sağlıklı gelişim ancak bu farkındalığın mikro düzeyde değişmesi ile mümkündür. Küçük yaşta evlendirilen çocuklar kişisel gelişimlerini tamamlanamadığından çocuklarını ne kadar sağlıklı yetiştirebilirler? Anne babalar  toplumsal, evrensel ve insani değer yargılarını rol model olacakları çocukları için etkin vermek zorundadırlar. Bu konuda  hem bilinç  hem de farkındalık düzeyinin yeterli  olması şart. Her kadın ekonomik özgürlüğüne kavuşmalı, kendini bir birey olarak görüp, toplumun her kesimine  bunu hissettirmelidir. İŞKAD olarak başta kadına şiddet olmakla beraber her türlü şiddete karşıyız.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.