TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat kurtarmak onların kanında var

Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ‘Hayat Kurtarmak senin kanında var’ kampanyası Adana’daki okullarda büyük destek görüyor. Öğretmen Zeynep Ortaokulu’ndaki kan bağışı etkinliğinde öğrenci, öğretmen ve veliler kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayat kurtarmak onların kanında var


ADANA (İLKHABER) - Türk Kızılayı tarafından düzenlenen ‘Hayat Kurtarmak senin kanında var’ kampanyası Adana’daki okullarda büyük destek görüyor. Öğretmen Zeynep Ortaokulu’ndaki kan bağışı etkinliğinde öğrenci, öğretmen ve veliler kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyası okullardan büyük destek görüyor. Kampanya kapsamında Öğretmen Zeynep Ortaokulu’nda düzenlenen kan bağışı etkinliği öğretmen ve velilerden yoğun ilgi gördü.

Kan bağışının önemine değinen Öğretmen Zeynep Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol, “Kan bağışı tüm insanlar için önemli. Okulumuz bu konuda duyarlılığını gösterip destek oldu. Bu kapsamda, velilerimize, öğretmenlerimize ve Kızılay yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İleriki dönemlerde kan bağışı konusunda etkinliklerin devam edeceğine değinen Erol, “Kampanyayı duyan tüm velilerimiz adeta koşarak okula gelip destek oldular. Kimi rahatsız olduğundan dolayı gelemedi. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç oldu ve ilk olmasına rağmen gayet iyiydi. İleriki zamanlarda bu bağışımız katlanarak devam edecek. Ayrıca kendi kan veremeyip, başka bir arkadaşını getiren ve katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma, duyarlı velilerimize ve büyük bir özveriyle çalışan okul aile birliği başkanımız Özlem hanıma, değerli yönetimine, üyelerine Kızılay’dan gelen görevlilere Kızılay Başkanı Ramazan Saygılı’ya idarecilerimize daha sayamadığım emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAĞIŞÇI SAYISI ARTIRILIYOR

Adana Valiliği Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı ve Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projeler ile kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki gönüllü ve daimi kan bağışçılarının sayısının arttırılması isteniyor.

Proje ile okullarda iyilik, yaşama ve yaşatma, öğrenci ve velilerde kan bağışı konusunda farkındalık yaratmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve eğitim çevresinde kan bağışı bilinci oluşturmak amaçlanıyor.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.