TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını gençlerle kıldı

İki günden beri Mardin’de bulunan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet önce Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamlarında ziyaret eti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş,  sabah namazını gençlerle kıldı

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-İki günden beri Mardin’de bulunan Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindeki heyet önce Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamlarında ziyaret eti.

Erbaş, Müftülük toplantı salonunda gençlerle buluştuktan sonra özel hareketi ziyaret etti. Burada dualar edildi ve özel hareket ekiplerine başarı diledi.

Bir otelde konaklayan Erbaş ve beraberindeki heyet, sabah namazını da Kabalalı iş adamı İsmail Kaya camisinde kıldı. Sabah namazı buluşmasına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, il Emniyet Müdürü Hasan Onar ve bazı daire müdürleri katıldı.

 

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hayırsever iş adamı Hacı ismail Kaya Camiinde kılınan sabah namazında yüzlerce genç ile buluştu

Mardin’in Artuklu ilçesinin Kabala Mahallesinde, hayırsever isadamı İsmail Kaya tarafından yaptırılan  cami, farklı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mardin’de inceleme ve gezilerini sürdüren  Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, sabah namazında il ve ilçelerden gelen  gençlerle buluştu, namazın ardından gençlere ve cemaate vaazda bulundu.

           Sabah ezanı okunmadan önce Hacı İsmail Kaya Camiine, kadınlar, erkekler, kızlar ve gençler akın etmeye başladı. Mardin  Büyükşehir  Belediyesine ait otobüsler, mahallelerden camiye gelmek isteyen vatandaşları taşıdılar.   Cami hınca hınç  doldu, bazı vatandaşlar camide yer kalmayınca sabah namazını dışarda kıldı.

        Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü  Hasan Onar ve Hacı İsmail Kaya ve  kardeşi  Nedim Kaya ile kalabalık bir grup diyanet işleri başkanı Erbaşını cami girişinde karşıladılar.

         Namazdan Önce Kur’an  tilaveti okundu, ardından sabah namazı kılındı. Namazdan sonra Diyanet işleri Başkanı Erbaş, gençlere ve cemaate vaaz verdi Erbaş Gençlerle, Çocuklarla camide buluşma, Hz. Muhammed efendimizin ruhaniyetini memnun eder, rabbimizi memnun eder.’ Dedi.

           Kuranı  Kerimden ayetler okuyan  ve hadislerden  örnekler veren  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, adalet ile hükmedenlerin, ne’eyi, mutluluğu ortaya koyan ve rabbine ibadet eden, rabbine erişen gençlerin, yanında  Allah katından farklı bir yere sahip olduğunu söyledi.

   Namaz ve vaazın ardından Mardin belediyesine ait  orobüs  arabası, namaza katılanlara çorba ikram etti. Sabah  namazına yaklaşık 3500 kişi katıldı 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.