TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’in iştirak payı yüze 55 oldu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Karataş'ın Adalı Mahallesinde kurulacak olan Adana Tarıma Dayalı Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Bölgesi'ne ait iştirak payı yüzde 55'e çıkarttı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükşehir’in iştirak payı yüze 55 oldu

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-  Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Karataş'ın Adalı Mahallesinde kurulacak olan Adana Tarıma Dayalı Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Bölgesi'ne ait iştirak payı yüzde 55'e çıkarttı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı 2. Birleşimi’ne ait gündem maddelerinin yer aldığı oturum gerçekleşti.  Meclis Başkanlığını Murat Cevheribucak’ın yaptığı meclis oturumunda 10 gündem maddesi yer aldı. Gündem dışı konuşmaların olmadığı oturumda ilk olarak verilen bilgide, “5 Aralıkta Çukurova Belediyeler Birliği kanalıyla Azerbaycan’a bir ziyaret yapıldı. Arkadaşlarımız gezdiler gördüler. Birçok yeri de ziyaret ettiler. Bunun meclise bilgi olarak sunulması gerekiyordu. Bunun için rapor hazırlandı. Raporlarda meclis üyelerinin önünde”

KATILIM PAYI ORANI

Ardından ise gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesi, “Çukurova Belediyesi Kurttepe (Güzelyalı) Mahallesinde bulunan mülkiyeti belediyemize ait 5807 ada 1 parsel numaralı ‘Pazarlama ve İtfaiye Alanı” olarak ayrılan taşınmaza ait teklif” maddesi yer aldı. Teklif maddesi yapılan oylamada ilgili komisyona sevk edildi. Gündemin 2. Maddesi’nde ise, “Karataş İlçesi, Adalı Mahallesi’nde 6.350 dekar alan üzerinde Adana Tarıma Dayalı Balık ve Su Ürünleri İhtisas Organizeye ait katılım payı oranının yeniden belirlenmesine ait teklifi” yer aldı.

İŞTİRAK PAYI YÜZE 55'E ÇIKARTILDI

Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, “Tarıma Dayalı Balık ve Su Ürünleri Projesinde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ortağız. Yüzde 55’i bize ait bunu belirlemek için tekrar gündeme aldık” dedi. Meclis, Karataş ilçesinin Adalı Mahallesinde 6 bin 300 dekar alan üzerinde kurulacak olan Adana Tarıma Dayalı Balık ve Su ürünleri ihtisas Organize Bölgesi'ne ait iştirak payını yüze 30'dan 55'e çıkarma kararını oybirliği ile kabul etti.

CEVHERİBUCAK: TAMAM MI

Gündem maddesinin oylanmasının ardından CHP’li Askeri Dağlı ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yan yana oturduğunu gören Murat Cevheribucak, geçen ay yaptığı ‘Yerini mi yapıyorsun Askeri Dağlı” esprisini sürdürdü. Zeydan Karalar Cevheribucak’a, “Sen işimize karışma sen” şeklinde yanıt verdi. “Tamam mı” diye sorusuna devam eden Cevheribucak’a Askeri Dağlı, “Tamam tamam” şeklinde gülerek yanıt verdi. Bazı meclis üyeleri de Zeydan Karalar ve Askeri Dağlı’nın yan yana oturmasının fotoğraflarını çekti.

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

 Geri kalan gündemde olan 9’a kadar ki maddeler teklif olması nedeniyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

YEDEK KATİL MEHMET ESENDEMİR OLDU

Gündemin 10 maddesinde ise , “Adana Büyükşehir Belediye Meclis Katipliği’ne  yedek üye belirlenmesine ait teklif” konusu yer aldı. Daha önce meclis katipliği üyeliği görevinde bulunan CHP Meclis Üyesi Zafer Mülazımoğlu'nun milletvekilliğine aday adayı olması nedeniyle istifa etmişti. Boşalan katip üyeliği için oylama yapıldı. Yapılan oylamada katip üyeliğine yine CHP Meclis Üyesi olan  Mehmet Esendemir oy birliği ile seçildi.

  Bir sonraki Adana Büyükşehir Belediye Meclisi bugün saat 15.00'te toplanacak.

                                         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.