TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik denetimleri sürüyor

Adana’da Kasım ayında kontrol edilen 214 Bin 608 araçtan 2 Bin 86’sı trafikten men edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Trafik denetimleri sürüyor


BAYRAM BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Kasım ayında kontrol edilen 214 Bin 608 araçtan 2 Bin 86’sı trafikten men edildi.  868 trafik kazası ise 3 kişi öldü, 495 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önlemek amacıyla başlattığı 100 Günlük Eylem Planı kapsamında denetimler aralıksız devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından denetimler aralık sürüyor. Yapılan denetimler sayesinde özellikle kent içerisinde kurallara uyan sürücü sayısında artış görülürken, havadan ve karadan yapılan denetimler sürücüler üzerinde büyük caydırıcı etki yaratıyor.

VALİLİK GÖZETİMİNDE

Adana Valiliği gözetim ve denetiminde yapılan uygulamalarda sadece bir ayda 214 Bin 608 araç kontrol edildi. Sadece Kasım ayı içerisinde yapılan uygulamalarda kontrol edilen 214 Bin 608 araçtan kusurlarından dolayı 2 Bin 86’sı trafikten men edildi. Yine bu denetimlerde 397 sürücünün de ehliyetine el konuldu.

3 KİŞİ ÖLDÜ

Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2018 yılı Kasım ayı içerisinde kent sınırlarında toplam, 533 maddi hasarlı, 332 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere toplam 868 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 495 kişi yaralandı, 3 kişide hayatını kaybetti.

 

ADANA VALİLİĞİNDEN BİLGİ VERİLDİ 

Adana Valiliği tarafından konuyla ilgili verilen bilgilerde ise şu ifadelere yer verildi;

 “Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.