TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Enver Buğur Ortaokulu, Erasmus projesi için Avrupa’da

Şehit Enver Buğur Ortaokulu proje ekibi etkili sınıf yönetiminin olumlu iletişim ortamı sağlayarak motivasyonu ve akademik başarıyı arttırması ve yabancı dil öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar konulu Erasmus KA 101 projesi tamamlayarak, Barcelona, Amsterdam ve Hırvatistan’a gitti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şehit Enver Buğur Ortaokulu, Erasmus projesi için Avrupa’da


Tevfik DİNÇKALMIŞ
ADANA (İLKHABER) - Şehit Enver Buğur Ortaokulu proje ekibi etkili sınıf yönetiminin olumlu iletişim ortamı sağlayarak motivasyonu ve akademik başarıyı arttırması ve yabancı dil öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar konulu Erasmus KA 101 projesi tamamlayarak, Barcelona, Amsterdam ve Hırvatistan’a gitti.
Başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Şehit Enver Buğur Ortaokulu 2017-1-TRO-KA 101-039547 nolu etkili sınıf yönetiminin olumlu iletişim ortamı sağlayarak, motivasyonu ve akademik başarıyı arttırması ile yabancı dil öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar hareketliliği konulu ‘Erasmus KA 101’ projesini tamamlandı. Proje kapsamında ilgili çalışmaları yapmak üzere Barcelona, Amsterdam ve Hırvatistan’a gitti.
Proje çalışmasına Okul Müdürü İsmet Dal, Proje yürütücüsü Elif Kaya, Erasmus projesinden sorumlu Emo Sağlam ile katılımcılar Enver Kaya, Fikret Duranoğlu, Ali Köksal, Nilgün Özdemir, Arzu Aşık, Emine Doğancı, M.Soner Yılmaz, Eren Onğun, Şenay Erdoğan, Serpil Aydın ve Muzaffer Gündem katıldı.
Projeleri kabul edildikten sonra ilk olarak İspanya, ardından Hollanda ve Hırvanistan’a giden ekip; Barcelona'da etkili sınıf yönetimi, Amsterdam’da yaratıcı öğretme ve öğrenme, yabancı dil öğretiminde yenilikçi yaklaşımlar ve metotları konularında kurslara katıldı.
Projeyle hakkında bilgi veren Okul Müdürü İsmet Dal, yurt dışında edinilen bilgileri öğrencilere vermeye başladıklarına değinerek şunlar söyledi;
“Proje kapsamında yapılan seminerleri okulumuzda öğretmenlerimizle yaptığımız toplantıda paylaştık. Öğrencilerimize de sınıflarda uygulamalı olarak aldığımız bilgileri kurslarda kullanmaya başladık. Bu, öğrencilerimizde olumlu olarak akademik ve davranışsal olumlu etki bıraktı.
Velilerimizle yaptığımız toplantılarda bu paylaşımları aktardık. Okullar arası görüşmelerimizde bu projeden elde ettiğimiz kazanımları paylaştık. Kurslarda aktiviteler yaparak motivasyonu artıracak faaliyetlerle sınıf içinde öğrenci merkezli bir öğrenme metotlarını yerinde inceleme fırsatlarını yakaladık.
Her paylaşımlarımızı okulumuzun web sitesinde velilerimize sunduk. Faaliyetlerimizde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”
Erasmus, katılımcılara dünyanın farklı ülkelerinde eğitim, staj ve gönüllülük çalışmalarında yararlanma imkanı sağlamasının yanında meslektaşlarıyla çalışma fırsatı da veriyor.
Socrates, Leonardo da Vinci, Hayatboyu Öğrenme, Gençlik gibi adlarla 7’şer yıllık periyotlarla uygulanan program, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nca alınan karar doğrultusunda 2014-2020 dönemi için Erasmus+ markası altında yeniden yapılandırılarak, yükseköğretimin yanı sıra okul eğitimi, yetişkin eğitimi, mesleki eğitimi ve gençlik alanındaki çalışmalara da hibe destekleri sağlanıyor.
Erasmus+ kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanındaki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarına hibe desteği sağlanırken, aynı zamanda kabul edilen kurumsal proje başvuruları sonucunda öğrenci, öğretmen, eğitim personeli, gençler ve gençlik çalışanlarına Avrupa’da eğitim fırsatları sunuluyor. Programı Türkiye Ulusal Ajansı yürütmektedir.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.