TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Başarılı olmanın yolu işini sevmekten geçer”

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ‘Başarı İçin Bağlılık’ temasıyla düzenlenen ‘İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Başarılı olmanın yolu işini sevmekten geçer”

 

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ‘Başarı İçin Bağlılık’ temasıyla düzenlenen ‘İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi” başladı. Zirve toplantısında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Her alanda olduğu gibi iş hayatında da başarılı olmanın yolu, en başta yaptığınız işi sevmekten geçer. Sevgi; beraberinde başarı ve bağlılığı getirir. Sevdiği işi yapanlar, işyerlerine bağlılıklarını; çalışkanlıkları, başarıları ve sahiplenmeleri ile gösterirler” dedi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği tarafından bu yıl “Başarı İçin Bağlılık” temasıyla düzenlenen “2’nci İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi” başladı.

“İLETİŞİM VE İŞBİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Zirvenin açılışında konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bu yıl ikincisi gerçekleşen zirvenin iletişim ve iş birliğine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu yıl “Başarı ve Bağlılık” kavramlarını ön plana çıkaracağımız zirvenin, insan kaynakları yöneticilerimizin zihninde yeni pencereler açacağına, iletişim ve işbirliğine katkı sağlayacağına ve en önemlisi insan kaynakları alanında ciddi bir sinerji oluşturacağına yürekten inanıyorum” dedi.

“EĞİTİM SÜREKLİLİK ARZ EDER”

İş dünyasının insanlardaki kendine has potansiyellerini ortaya çıkarmanın yollarını aramaları gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, “İnsan, her an farkında olarak ya da olmayarak yeni bir şeyler öğrenen tek varlıktır. Bu yönüyle insanın eğitim süreci, belli zaman dilimleri ile sınırlandırılamayıp süreklilik arz eder. İş ve çalışma hayatı da bu eğitim süreçlerinin başında gelmektedir. O nedenle insanın bu yönünü iş dünyası iyi değerlendirmeli, her insanın kendine has potansiyelini ortaya çıkarmanın yollarını aramalıdır” şeklinde konuştu.

“İNSAN KAYNAKLARI, ÇALIŞMA HAYATININ ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Her alanda olduğu gibi iş hayatında da başarılı olmanın yolunun yapılan işi sevmekten geçtiğine değinen Vali Demirtaş şöyle konuştu;

“Bilinmelidir ki insan, değerli bir madendir ve usta ellerde şekillenmelidir. Bu cevhere şekil veren usta eller ise, iş dünyasının profesyonelleri, insan kaynakları uzmanlarımızdır. "İnsan Kaynakları", bir insanın hayatına dokunmayı, insana yön vermeyi, hedef belirlemeyi amaçlayan iş ve çalışma hayatının en önemli unsurlarından biridir.

Bugün geldiğimiz noktada eski usul özlük ve personel birimleri artık işlevini yitirmiştir. İş dünyasının profesyonelleri, "adama göre iş" devrini kapatmış, "işe göre en nitelikli adamı" seçmenin gayretini göstermeye başlamışlardır. Bu nedenle insan kaynağı birimlerinin ve yöneticilerinin profesyonelleşmesi, zamanın gerektirdiği donanıma sahip olmaları da kaçınılmazdır.

“GENÇLERİMİZİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIR HALE GETİRMELİYİZ”

Millet olarak en büyük gücümüz, beşeri sermayemizdir. Dünya nüfusunun giderek yaşlandığı bir dönemde, nüfusunun yaklaşık 20 milyonu, 18 yaş altında bulunan bir ülke olarak, bu gücü en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını mutlaka bulmalıyız. Gençlerimizi çağın gerektirdiği bilgi, kültür ve teknoloji ile donatmalı, geleceğin dünyasına hazır hale getirmeliyiz.

Bu meyanda en önemli görevlerden biri de iş dünyamızın uzmanlarına düşmektedir. Çalışma hayatının arka bahçesini besleyen insan kaynağımızı sizler işleyecek, ülkemizin önüne koyduğu vizyon hedeflerin gerçekleşmesinde ve milletimizin çağdaş medeniyetler zümresindeki hak ettiği yeri almasında en büyük rolü sizler üstleneceksiniz.

“BAŞARILI OLMANIN YOLU, İŞİNİ SEVMEKTEN GEÇER”

Her alanda olduğu gibi iş hayatında da başarılı olmanın yolu, en başta yaptığınız işi sevmekten geçer. Sevgi; beraberinde başarı ve bağlılığı getirir. Sevdiği işi yapanlar, işyerlerine bağlılıklarını; çalışkanlıkları, başarıları ve sahiplenmeleri ile gösterirler.

“KURUM İÇİ İLETİŞİM GÜÇLENDİRİLMELİ”

Çalışan, işyeri için ömür sermayesini tüketirken, işveren de boş durmamalı, öncelikle işyerinin bir yaşam alanı olduğu gerçeğinden hareket etmelidir. İş ortamını buna göre dizayn etmeli, kurum kültürü oluşturmalı, kurum içi iletişimi güçlendirecek çalışmalar yapmalıdır.

Öte yandan işyerlerindeki sirkülasyonun önlenmesine ve çalışanların motivasyonlarının artırılmasına yönelik faaliyetlerin de bağlılık ve başarının artırılmasında önemli katkılar sağlayacağı gözden kaçırılmamalıdır.

Bu bağlamda zirvenin bir araya getirdiği uzmanlarımızın yapacakları değerli paylaşımların da “başarı ve bağlılık” denkleminde yeni çağrışımlar oluşturacağına yürekten inanıyorum.

Malumunuz olduğu üzere zirve kapsamında "İŞ’te Ben” adlı bir de CV Yarışması düzenlenmiştir. İş dünyasının temel taşı, iş hayatına ilk adım olarak nitelendirebileceğimiz CV’lerle ilgili düzenlenen bu yarışmada dereceye girerek ödüle layık görülen kardeşlerimi de şimdiden tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bu vesile ile ülkemizde ve dünyada, alanında uzman profesyonellerin tecrübelerini paylaşacakları, teorik ve sektörel tartışmaların yaşanacağı, "Başarı İçin Bağlılık Temasıyla İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi"nin iş dünyamızda, iş dünyamızın uzmanlarında yeni ufuklar açmasını temenni ediyorum”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur ise işveren ile nitelikli iş gücü arasında köprü olduklarını belirterek, “İŞKUR olarak gelişerek büyüyoruz. Milyonlarca, yüzbinlerce iş arayanımıza, işverenimizle sürekli sahada iş birliği içerisinde ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmada işveren temsilcilerimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var, bu üçlü mekanizma, diyalog bir sinerji oluşturmakta. Bu sinerjiden faydalanarak teşviklerimizle diğer kaynaklarımızla daha etkin iş birlikleri yapmaktayız. Bu yıl yaklaşık 500 bin iş yerini ziyaret edip, 3 milyona yakın iş arayanlara yönelik danışmanlık ve 30 bine yakın da eğitim kurumu ile bağlantı kurduk. Bu tempo sayılı kentlerimizde var, bunlardan biri de Adana'dır" şeklinde konuştu.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise Türkiye'de de en önemli sorunlardan birinin istihdam olduğuna değinerek şöyle konuştu;

“İş gücü piyasaları her geçen gün daha karmaşık bir hale geliyor. Vasıflı iş gücü açıkları önemli boyutlara ulaştı. Türkiye’nin iş piyasasında gelişmesi için yüksek nitelikli çalışanlara önem vermesi bu alanda çalışmalar yapması kaçınılmazdır. Ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ancak daha nitelikli, daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ulaşılabiliriz. Bunu da anacak yüksek nitelikli çalışanlarla başarılabilir”

Konuşmaların ardından İŞKUR tarafından düzenlenen "İŞ'te Ben" CV Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.