TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Meclisi Adana’da ilk toplantısını yaptı

Türkiye Engelliler Meclisi Adana Şubesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engelliler Meclisi Adana’da ilk toplantısını yaptı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Türkiye Engelliler Meclisi Adana Şubesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.


 Adana Engelliler Meclisi Yönetimi Hacer Bulut Başkanlığı’nda sabah kahvaltısında bir araya gelen Türkiye Engelliler Meclisi Adana Şubesi üyeleri, adına burada bir konuşma yapan Adana Şube Başkanı Hacer Bulut, bu toplantıda istişare ederek, alınan bilgileri rapor halinde merkeze sunacaklarını anlattı. Alınan bilgilerle birlikte Ankara’ya gideceklerini vurgulayan Bulut, tüm katılan herkese teşekkürlerini sunarak, “Toplantımıza katılan STK’lar Adana’da hayli yol kat etmiş bilgi ve tecrübelere sahiptirler” dedi.

Ardından söz alan Alı Nokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı ise, bu oluşumun farklı bir yapıda ve çok daha etkin çalışmalar yapacağına inandığını savundu.  Çünkü Engelli sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile hep beraber imza attıkları bir meclis oluşmuştur. Adana’ya hayırlı olsun dileğinde bulundu.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Berkent Tiğit de, bu oluşumun dernek ve üyeleri arasındaki kopukluğun problemlerin giderilmesini sağlayacak sağlam bir ekip olacağını belirtti.

 

Yıldız Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fethullah Kayğun yaptığı konuşmada ise, oluşan yeni meclis ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Bu meclisin çatısı sağlam ve yeni heyecanlı bir oluşum olduğuna dikkat çeken Kaygun, “Engellilerin başta yerelde sorunlarını çözen, engelli STK’lara ışık tutacak engelli STK’ların proje yapmalarını sağlayacak proje merkezi olacaktır. Biz yerelde Adana da hiçbir engelli kardeşimizin sıkıntısı kalmayacak bir şekilde köprü olacağız.  Adana da nedense engelli STK’ların sorunlarını ikinci planda kalıyor. Gittiğimiz illerde STK’ların sorunlarının olmadığına tanık oldum. Buda beni hayli etkiledi. Adana da örnek olarak branşımız olan sportif alanlarda saha sıkıntısı var, atış poligonu sıkıntısı var, sporcuların malzeme sıkıntısı var, müsabakalara katılabilmek için yol ve harcırah yardımı yapılmamaktadır.  Bizler Biliyoruz ki Adana da atıl bir çok bina bulunuyor. Saha için bir sürü boş alan var. Yerel yönetimlerin yapması gereken bir çok yardım bulunmakta dır ancak hepsini askıda bırakıyorlar. Yetkililere sesleniyoruz, biraz da bize doğru bakın mutlaka bizleri göreceksiniz çünkü hep beraber yaşamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Kahvaltıya, Yıldız Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fethullah Kayğun, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Berkent Tiğit, Altınokta Körler Derneği Adana Şube Başkanı Osman Alıcı, Cafer Çağlayan, Can Kasapgil, Zehra Eruçar, Dursun İzgi, Yıldız Alkan, Nilgün Taşkınlar ve diğer üyeler katıldı.

 

 

           

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.