TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"EV'leniyoruz Fuarı” açıldı

Adana'da, "EV'leniyoruz, Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
"EV'leniyoruz Fuarı” açıldı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana'da, "EV'leniyoruz, Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açılan fuar her zaman ki gibi renkli görüntülere sahne oldu. Evlilik hazırlıkları, mobilya, aksesuar, dekorasyon, zücaciye, gelinlik, damatlık, abiye kıyafet, çeyiz, halı, düğün organizasyonu, beyaz eşya, ev elektroniğinin bir arada olduğu fuarın açılış konuşmasını TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz yaptı.  TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de fuarın bölgenin sosyal  hayatına ciddi canlılık kazandıran bir etkinlik olduğunu belirtti.

Fuarda geçen yıla göre katılımcı firma sayısında yüzde 10 arttığından bahseden Alagöz, EV'leniyoruz Fuarı'nın artık bir ticari buluşmanın da ötesinde Adana'nın sosyal hayatına da ciddi canlılık kazandırdığını belirtti. Alagöz, 2018 yılını, 700 binin üzerinde ziyaretçiyle tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek; “2018 yılına kısaca bir göz attığımızda Kitap fuarlarımızla, inşaat, otomobil, mobilya, tarım ve sera fuarlarımızla birlikte toplam 661 bin 496 iş insanına ev sahipliği yaptık. 668 tane firma da fuarlarımızda stant kurmak üzere ticari bağlantılar kurdular. Kısmet olursa bu fuarımızla birlikte 2018 yılını, 700 binin üzerinde ziyaretçiyle tamamlayacağız” dedi.

 Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, fuarın Adana ve ülkemize sağlayacak katkılar üzerine konuştu.

 Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek,  kent için özel önem ve anlamı olan EV'leniyoruz 2018 ve Adana Kozmetik - Kişisel Bakım Fuarı'nın katılımcı esnaf ve sanatkarlara da hayırlara vesile olmasını,bol ve bereketli kazançlar elde etmeleri dileğinde bulundu. Sözütek, Adana 3.Evlilik Hazırlıkları, Mobilya, Aksesuar, Dekorasyon, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Abiye Kıyafet, Çeyiz, Halı, Düğün Organizasyonu, Beyaz Eşya, Ev Elektroniği Fuarı'nın şehrimizde düzenleniyor olmasının,  gerçekte bu şehirde yaşayan, evlilik hazırlığı yapan, evlenmiş olan tüm vatandaşların,  ihtiyaçlarını yerinde görme, beğenme ve  satın alma açısından kaçırılmaz bir fırsat ortamı oluşturduğuna dikkat çekti.

Adana ESOB olarak insana hizmeti şiar edinen her etkinliği önemsediklerini işaret eden Sözütek, “Fuarda sergilenen bu ürünleri üreten, pazarlayan ve satışını yapan tüm esnaf gruplarımız açısından da önemli bir kazanç kapısı olacaktır. Evlenecek ve evini yenileyecek vatandaşlarımızın, en yeni model, marka ve çeşitleri görerek, ihtiyaçlarını giderebilecekleri bu fuar, burada stant kurup, sipariş alarak, satış da yapabilecek esnaflarımız açısından bir fırsat olduğu kadar, üretimle birlikte istihdama ve devletimizin bütçesine sağlayacağı katkılarla da önemsenmesi gereken bir etkinliktir. Bu fuar, evleneceklere, evlenenlere, eksiklerini giderecek ailelere de, ihtiyaçlarını bir arada görerek satın almalarını kolaylaştıracak hizmet demektir. İnsana hizmette, en hayırlı işlerden birisidir.  Biz de Adana ESOB olarak insana hizmeti şiar edinen her etkinliği önemsiyor.” diye konuştu.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de bu fuarların önemini işaret etti.

 

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş,  EV'leniyoruz 2018 Fuarı'nın, modern yaşamın beraberinde getirdiği profesyonel evlilik organizasyonları ile düğün sürecinde ihtiyaç duyulan tüm ürün ve hizmetleri tek çatı altında topladığını söyledi. Sadece evlilik hazırlıklarıyla sınırlı olmayıp konut projeleri, mobilya, dekorasyon, beyaz eşyalar gibi geniş bir yelpazeyle görücüye çıkmasının önemine anlatan Vali Demirtaş, “Gerçekleştirdiğimiz festivaller ve fuar organizasyonlarının katkısıyla Adana'nın marka kentler arasında yer alacağına inanıyoruz. Bu tip organizasyonların kent imajıyla doğrudan ilişkili olduğunu biliyoruz. Fuarların ve festivallerin farklı kesimleri bir araya getirdiğini ve ortak bir sinerji oluşturduğu bilinciyle tüm organizasyonlara destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

Fuarın şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına, ilgili sektörlerin büyümesi ve istihdamın artması hususlarında da olumlu etkilerinin olacağını düşündüğünü işaret eden Vali Demirtaş, Fuarda evlilik hazırlıklarının yanı sıra konut projeleri, mobilya, aksesuar, dekorasyon, beyaz eşya, ev elektroniği gibi geniş bir yelpazede ürünlerin görücüye çıktığını vurgulayarak, “Malumunuz olduğu üzere bu yıl bu fuarla birlikte kozmetik ve kişisel bakım fuarı da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin bu fuarda çıkması da sektörün trendlerinin vitrinde yerini alması bakımından fevkalade önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ardından ise, fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuar alanında kurulan özel bir masada ise, 80 yaşındaki Turgut Noyan ile 48 yaşındaki Rukiye Okutan çifti, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kıydığı nikahla dünya evine girdi. Noyan'ın şahitliğini ise Vali Demirtaş yaptı. 2. baharını yaşayan çiftler için hazırlanan pastalar kesildi.

 Ardından ise kent protokolü tek tek açılan stantları gezerek bilgiler aldı. Girişlerin ücretsiz olduğu Adana 3. EV’leniyoruz ve Kozmetik, Kişisel Bakım Fuarları, 13-15 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebileceği öğrenildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.