TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İyi niyet olursa sepet su tutar”

Mersin’de bulunan Mardin ve İlçeleri Eğitim Kültür Derneği (MARİDER) toplantısında konuşan Gazetemiz imtiyaz sahibi Halil Arslan;

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“İyi niyet olursa sepet su tutar”

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mersin’de bulunan Mardin ve İlçeleri Eğitim Kültür Derneği (MARİDER) üyeleri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda Mersinde Mardin Vakfı kurulması yönünde görüş alış verişleri gerçekleşti.

Hoş sohbetlerin edildiği toplantının açılış konuşmasını Mardin ve İlçeleri Eğitim Kültür Derneği (MARİDER) Avukat Ömer Ayaz yaptı. Derneklerinin kuruluşları hakkında bilgiler veren Ömer Ayaz,   “Derneğimiz 1998 yılında birçok değerli işadamımızın katkısıyla kuruldu. O günden bugüne sadece Mardinlilere değil Mersin'e de katkıda bulunmak için çalıştı yöneticilerimiz. Hayırsever işadamlarımız bize hep destek oldular.  Daha sonraki süreçte Mardin ve ilçeleri dernekleri bir araya getirildi ve bugünkü dernek oluşturuldu. Yönetim kurulumuzda her ilçeden temsilci var ve 25 kişi görev alıyor.” dedi.

 Mardinliler Derneği olarak 14 yıldır iftar çadırı açtıklarına dikkat çeken Ayaz, “Bu ramazanda da her gün bin kişiye sıcak yemek yetiştirdik. 2 bin aileye gıda yardımı yaptık. Gençlik komitemiz gıda kolilerini tek tek hemşehrilerimizin evlerine kadar götürdü. Bu sene kitap kampanyası yaptık. Mardin'in her ilçesinde birer köyde birer kütüphane oluşturduk. 73 hayırseverimizin desteğiyle cenaze aracımızı aldık. İşadamlarımızın desteğiyle öğrencilerimize burs verdik.” ifadelerini kullandı.

Şuanda bir vakıf kurma düşüncelerinin olduğunu işaret eden Ayaz, yönetime ilk seçildiklerinde bir vakıf kuracaklarına ve Mardinliler Evi oluşturacaklarına dair söz verdiklerini söyledi. Ayaz, sözlerini şöyle tamamladı;

“Şu an Mardinlilere yakışır bir arsaya sahip olmak üzereyiz. Vakfımız kurulduğunda belirtilen o arsayı alacağız ve inşaatımıza başlayacağız. Mardinlilere yakışır, Mersin'e yakışır bir Mardin Evi oluşturacağız ve farklı diller ve farklı dinlerin hoşgörü şehri olan Mardin'in kültürünü, yine farklı dillerin ve farklı kültürlerin bir arada, huzur içinde yaşadığı Mersin'de yaşatmaya devam edeceğiz.”

Daha sonra ise, konuşmasını yapmak üzere Arslan Güney Doğu Gazetecilik, Kağıtçılık, Matbaacılık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve İlkhaber, Güney Hakimiyet ve İlkses Gazeteleri’nin imtiyaz sahibi ve MAREV Onur Kurulu Üyesi Halil Arslan kürsüye davet edildi. Yemeği düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek sözlerini başladı. Mardinli hemşehrilerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirten Halil Arslan, vakıf kurma girişimleri ile ilgili daha önce diğer illerde yaşananlar hakkında bilgiler verdi.

Halil Arslan, “Mersin’de zaten belirli dernekler var. Buna benzer şekilde İzmir’deki 15 dernek bir araya gelerek federasyon kurdular. Federasyon olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar ama o dernekler de faaliyetlerine devam ediyorlar. Federasyonda bu derneklerin öncüsü olarak başı çekiyor. Daha önce bu dernekler bir araya gelemiyorlardı. Bir gün bana geldiler ve tüm dernek yöneticilerini bir yemekte bir araya getirdik. Burada dedik ki her ay bir dernekte toplanacaksınız ve her dernekte yapılan toplantıya o derneğin başkanı toplantıya başkanlık etsin. Fakat hangi dernek önce başlayacak buna diye bir durum söz konusu odu. Onu da ayarladık. Bunu yaptılar ve ondan sonra başarılı oldular.” dedi.

Vakıfların bir hayır işi olduğuna dikkat çeken Halil Arslan, “Burada da başarılı olunamayacak diye bir şey yoktur. Başarırsınız. Hepiniz işverensiniz. Mersin kadar daha fazla işveren yoktur. Arsa aldığınız ve vakıf kurulacağı zaman, vakıf kurucular kurulundan ibaret olacak. Daha sonra oylamaya sadece kurucular kurulu katılır ve kurucular kurulu oy verir. Eğer siz kurucular kuruluna aldığınız kişileri daha sonra varisi kendi bünyesinden, kendi soyundan olacak kişiye devredilir diye bir madde koyarsınız. Bu vakıflar hayır işidir. Eğer bir kişi derse ki ben 100 kişilik bir hisse vereceğim 100 kişilik hakkım olsun, bu olmaz işte. Ne kadar verirse versin hayır işleyecek ama sadece bir hissesi olacaktır. Zaten Vakıf dediğim gibi hayır işidir. Hayır severlikte budur. Aranızda hukukçular var.  Bunu araştırın.” ifadelerini kullandı.

İYİ NİYET OLURSA SEPET SU TUTAR

Halil Arslan, iyi niyet oldukça başarının geleceğini belirterek, “Bu konuda çok çok iyi niyetli olmak gerekiyor. İyi niyet olmadıktan sonra bir şey olmaz. Günün birinde bir rahip manastırda ibadet ederken gizli ibadet ediyordu tabiî ki. Yanında bir at birde kurt vardı. Kurdu ve atı su çekmeye yolluyor. Bir akarsudan su taşıyor. Her gün sepetlerle kurt su taşıyor ve getiriyor. Kurt bir gün niyetini bozuyor. Bir gün aç kalırsam ben bu atı yiyeceğim diyor. Her zaman sebeple su taşıyan kurdun sepeti o gün su tutmuyor. Rahip her gün sepette su olmadığını görüyor. “Ya Rabbim neden sepet su tutmuyor” dedi. Kurt dile geldi ve dedi ki ben niyetimi bozmuştum. Bir gün aç kalırsam bu atı yiyeceğim diyerek niyetimi bozduğum için sepet su tutmadı. Yani iyi niyetle yola çıkarsanız sepet su tutar. Eğer iyi niyet olmadan yola çıkarsanız sepetiniz su tutmaz. Onun için bizler Mardinliler olarak biz diyoruz her zaman, ben demiyoruz.  Biz birlikte olursak mutlaka ama mutlaka başarırız. Biz birlik beraberliğimizi bozmadıkça iyi niyetimiz olursa, sepetimiz su tutacaktır ve başaracağız. İnşallah başarılı olursunuz” diye konuştu.

Mardinli İş Adamı Mehmet Deniz de, yaklaşık 1 yıldır Mardinliler Derneği’nde, vakıflaşalım markalaşalım şeklinde düşünce içerisinde olduklarını belirterek, “Mardinliler Mersin’in zenginleridir. Birçok kimsenin olumlu veya olumsuz görüşü var. Madem hayırlı bir işe gönül verdiniz, biz olumsuz değil olumlu yaklaşalım. Olumsuz düşünenlere de bunu anlatın art niyetli olmadığınızı söyleyin. Ne karar verirseniz verin maddi manevi desteğimizi vereceğiz.” dedi.

Mardinlilerin Mersin’de büyük bir güç oluşturduğunu anımsatan Deniz, dönemin Valisi’nin de bir ziyarette bunu kendisine belirttiğini hatırlatarak, “Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşıyız. Gelin birlikten güç yaratalım. Sayın Halil Arslan ifade etti. Vakıf bir hayır işidir. Burayı ele geçirmek amaç olmamalıdır. Ne dernekler ne vakıflar hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bir kimlik elde edeceğim diyerek kimse buraya girmesin. Özetle bu vakfa gönül verecek insanlar olmalı. Umarım derneklerimiz güçlerini birleştirirler bir marka oluştururlar.” diye konuştu..

Dernek Onursal Başkanı Mahmut Arslan ise, kendisinin bir hayalinin olduğunu belirterek, “Bu hayalimi geliştirmek için bir arsa alıp Mardin Evi oluşturmak istedim. 65 yıl oldu geleli. Ben ne zaman çok koyu bir Mardinli oldum. Bir iş adamının en büyük hatası siyasete girmektir. Hata yaptım ve Mardinliler bana sahip çıktı. Ben her zaman onlara minnettarım. Mardin dünyada sayılı şehirlerden biridir. Hep beraber bir araya gelelim ve üye olalım. Vakıfta kadın kolları kuracağız kermesler yapacağız, çeşitli etkinlikler yapacağız.” şeklinde konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mardinliler ile iki hemşehriliğinin olduğunu belirtti. “Biri madem üye oldum Mardinliler Derneği’ne Mardinli olarak bir hemşehriyiz. Mersinli olarak da bir hemşehriyiz.” Diyen Kızıltan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kardeş gibi olduğum Mardinli arkadaşlarım var. Mardinlileri ben tanıdıkça bu birlikte olma özelliğini gıptayla izliyordum. Ama tam olarak Mardinlilerin burada birlikteliğini sağlayamadığını anladım. Sizlerin birlik olması hem sizleri güçlendirir, hem Mersin’i güçlendirir, hem Mardin’i güçlendirir. Biz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm iş adamlarımızın yanındayız. Hele birde sizler gibi çalışkan, hayırsever insanlarla birlikte olmak. Gerçekten beni çok mutlu etti. Birlikteliğinizi bozmayın.”

Konuşmaların ardından derneğe katkıları olan kişilere plaketleri takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.