TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecliste ilginç diyaloglar

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılının son oturumunu gerçekleştirdi. Son oturumda akar yakıt tesis alanı olarak belirtilen bir maddenin oylamasında Ak Parti Grubunun çekimser oy vermesinin ardından ilginç diyaloglar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mecliste ilginç diyaloglar


Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılının son oturumunu gerçekleştirdi. Son oturumda akar yakıt tesis alanı olarak belirtilen bir maddenin oylamasında Ak Parti Grubunun çekimser oy vermesinin ardından ilginç diyaloglar yaşandı.

Aralık ayının son oturumuna Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Murat Cevheribucak başkanlık yaptı. 29 gündem maddesinin yer aldığı oturumda 6 komisyon maddesi ilgili komisyonlara geri gönderildi.  Diğer gündem maddelerinin oylamaları devam ederken gündemin 11. Maddesi olan “Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl (Kireçocağı) Mahallesi 2026 parseldeki akaryakıt tesis alanı oluşturulmasına yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına ait komisyon raporu” oylamaya sunuldu.

Oylamada Ak Parti Grubu çekimser oy verdi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Murat Cevheribucak, “10. Madde Devletin yeriydi, biz çekimser mi verdik” dedi. Madde ile ilgili bilgi veren Cevheribucak, “Burası belediyeye ait bir alan. Carrefoursa yukarısındaki Cem Evi’nin karşısında bulunan bulvarda yer alıyor. 4 tarafı yol. Adana Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan bir yer.” dedi. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer gündem maddeleri de tek tek oylamaya sunularak gerekli kararlara bağlandı. Meclis oturumundan sonra da Cevheribucak’ın sitemleri devam etti.  “Yaptığınız ortaklığa sığmaz” diyen Cevheribucak, Ak Parti Grup Başkan Vekili Cumali Altınöz ve Aysun Kocabaş’ın bulunduğu alana gelerek sitemlerini sürdürdü.   Altınöz ise, bütün maddelere evet oyu verdiklerini, bir maddeye ise demokratik haklarını kullanarak çekimser oyu verdiklerini savundu.  2018 yılının son oturumu bu şekilde sona erdi. Bir sonraki oturum ise 2019 yılının ikinci pazartesi günü olan 10 Ocak tarihinde saat 14:00’da gerçekleşeceği açıklandı.

                                          

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.