TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce ahlak ve maneviyat

ÖĞ-DER İl Eğitim Şurası’nın 5.’si düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Önce ahlak ve maneviyat

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) İl Eğitim Şurası’nın 5.’si Adana’da yapıldı.

ASKON Toplantı Salonu’nda gerçekleşen İl Eğitim Şurası Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından ise ÖĞ-DER’in çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi izlendi. Toplantının açılış konuşmasını ÖĞ-DER Adana Şube Başkanı Hüseyin Tan yaptı.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ MESELE

Eğitimin en önemli mesele olmak zorunda olduğunu söyledi. Konuşmasında iki konuya dikkat çeken Tan, “Bunlardan birincisi Nobel Ödülü’nü almakla neden övünüyoruz. Neden ilmin merkezi olup bir Farabi, bir İbni Sina,  bir Akşemsettin ödüllerini vermiyoruz uluslar arası alanda. Tarih boyunca inancımız gereği ilim ürettik ve bu ilim sayesinde insanlık bu gün ki teknolojik seviyeye ulaştı.  Özellikle bu kadar seçkin eğitimcileri bir arada bulmuşken, sizin kendi alanlarınızda yapmanızı istirham edeceğimiz ikinci bir konu ise, örgün eğitimin ortaokul kademesinde, İmam Hatip Ortaokulları gibi, dil ortaokulları, spor ortaokulları, fen ortaokulları, sosyal ortaokulları gibi diğer mesleki konuların ortaokullarının kurulması gerekir. Bu vesileyle çocuklarımızı ve gençlerimizi yerinde ve zamanında ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmek suretiyle yetiştirme fırsatını yakalamış oluruz.” dedi.

ŞURANIN RAPORLARI GENEL MERKEZİ İLETİLİYOR

Ardından konuşan ÖĞ-DER Bölge Başkanı Ekrem Ulu ise, ÖĞ-DER’in kuruluşundan buyana hayatın her alanını ilgilendiren eğitim konularıyla titizlikle alakadar olduğunu anlattı. 30 Kasım 2014 tarihinde 1. İl Eğitim Şurası’nın Adana’da yapıldığına dikkat çeken Ulu, şuranın raporlarını genel merkeze ulaştırdıklarını ve en üst düzeyde bu il eğitim şuralarının karşılık bulmalarını sağladıklarını belirtti. Bu toplantı ile geniş katılımlı 5. İl Eğitim Şurası’nı düzenlediklerini vurgulayan Ulu, “Bu şurada televizyon dizileri ve programlarının olumsuz etkileri, öğretmenin itibar kaybının nedenleri ve sonuçları, maneviyatsız eğitim ve hedefsiz gençlik, AB mübtesebatı ve Milli Eğitim’e etkileri, genel sorunları ve yerel sorunları ve çözüm önerileri konularından hareketle milletimizin dünya görüşü ve değer ölçülerini ele alarak, nasıl bir insan modeli yetiştireceğiz ve ne tür çözümler üreteceğimizi tartışacağız.” diye konuştu.

EĞİTİMDEN ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

 Eğitimden önce ahlak ve maneviyatın esas alınmasını zorunlu gören bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren Ulu, “Hepimizin yaşadığımız topluma karşı sorumluluğumuz var. Bir eğitimci olarak dünyanın gidişatına bağlı ülkemizde giderek artan şiddet ve intihar olayları, madde bağımlılıkları, değerlerimizden kopmalar bizleri yürekten üzmekte ve aynı zamanda kaygılandırmaktadır. Geleceğimiz teminatı gençlerimizin kendine güvenen, yaşama sevinci ile dolu, kendisine ailesine, ülkemize yararlı fertler olarak yetişmesinde hepimizin üzerinde sorumluluk var. Bir toplumun en karlı işi insanı kamil yetiştirmede çaba sarf etmesidir. Bu hususta milli bir seferberliğe ihtiyacımız olduğu görülmektedir. Bir toplum eğitimli insanlar yetiştirirse, doğal kaynakları fakir bile olsa zenginleşir. İnsanlık tarihi bizlere ancak eğitimli toplumların medeniyet geliştirebileceğini ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.  

 25 MİLYON ÖĞRENCİNİN 5 MİLYONU AÇIK ÖĞRETİME KAYMIŞ

ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Aydın de yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 25 Milyon öğrencinin 5 Milyon’unun açık öğretim kaydığına dikkat çeken Aydın, “Biz önce ahlak ve maneviyat diyen bir toplumuz. Gayemiz dünya ve ahiret saati. Hazreti Muhammet’i hayatımızın en önemli yerine taşıyalım. Bunun şöyle bir vebali var ki, biz onu anmazsak, biz bir eğitimci bir rehber olarak anlatmamız lazım. Zorunlu ve karma bir eğitim sempozyumu düzenledik. Onun kitaplaşma çalışmasının raporları tamamlandı. Onu da eğitim camiasına sunacağız. Biz bunu geçen yıl yaptık ancak günümüzde dünyanın çeşitli yerlerinde zorunlu ve karma eğitim konuşuluyor, ülkemiz de yeni yeni problem anlaşılmaya başladı. Şöyle bir bilgiyi de hemen vereyim. Zorunluluk arttıkça başarısızlık ve devamsızlık artıyor. Tespit edilmiş bir gerçek bu. Şuan 25 Milyon öğrencinin 5 milyonu açık öğretime kaymış. Demek ki bir problem var dokunmak lazım. Diğer yandan kitap inceleme çalışmaları düzenliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce kitaplarda çok fazla malzeme buluyorduk. Bunu da Milli Şuur Dergimizde yayınladık. Bu yıl ise, malzeme bulmak için zorlandık. Ama şunu da ifade etmek istiyorum. Müfredattan memnun değiliz. İnşallah daha iyisi olur. İl Eğitim Şuralarımız bu yıl 10 İl’de tamamlanacak. Buralardan alacağımız doneleri yetkililere ileteceğiz.” şeklinde konuştu.

4 OTURUM HALİNDE YAPILDI

Açılış konuşmalarının ardından 5. İl Eğitim Şurası 4 oturumda gerçekleşti. İlk oturumun yöneticiliğini Öğretmen Sedat Altunkanat yaptı.  Televizyon programlarının ve dizilerin olumsuz etkileri ele alınan oturumda Konuşan Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Doktor Ahmet Doğan, ‘Aile yapısını bozan etkenler, bireysel hayat tarzı ve bencil nesiller’ konusun anlattı.  Yine bu oturumda konuşan Adana İl Müftüsü Hasan Çınar ise, ‘Maddeci yaşam tarzı ve zihinlerin dönüştürülmesi ‘ konularını paylaştı. Şuranın ikinci okurumu ise, ‘Öğretmenin itibar kaybının nedenleri ve sonuçları konuları, Üçüncü oturumda, ‘Maneviyatsız Eğitim Hedefsiz Gençlik’,  Dördüncü oturumda da, ‘AB Müktesebatı ve Milli eğitime etkileri’ başlıkları altında konular ele alındı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.