TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulut: Sağlıkta sorunlar böyle çözülmez

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini CHP Grubu adına değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bulut: Sağlıkta sorunlar böyle çözülmez


 

ANKARA-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini CHP Grubu adına değerlendirdi. Bütçede, sağlığın iki önemli unsuru olan hizmet sunucuları ile hizmet alıcılarının üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Bulut, sağlık çalışanları üzerinde genel bir mutsuzluğun hakim olduğunu, şiddet olaylarının bir türlü çözülemediğini belirtti.  Devletin, sağlık alanında eğitim gören sağlık teknisyeni, diyetisyen, anestezi teknikeri, sağlık yönetim teknikeri, radyoloji, paramedikler, fizyoterapistler, eczane teknisyenleri, perfüzyon teknisyenleri başta olmak üzere birçok mezuna kadro açmadığını kaydeden Bulut, 2019 bütçesinde de işsiz gençlerin umduğunu bulamadığını bildirdi.

Hizmet alıcısı olan hastaların müşteri olarak görüldüğünü belirten Bulut, “İktidar vatandaşa paran kadar hizmet alabilirsin" diyor. Bütçe geçen yıla göre yüzde 28 oranında artırılarak 48 milyar TL’ye çıktı. Ancak özellikle şehir hastanelerine aktarılan rakamı çıkardığınızda, geriye hizmet sunucularına, sağlık uygulamacılarına hiçbir şey kalmıyor. Yaklaşık yüzde 40'ına yakını inşaatlara gidiyor” dedi.

Vatandaşın ödediği paralarla oluşan döner sermayeden 47 milyar TL gelir beklenildiğini belirten Bulut, Bakanlık bütçesinin vatandaşın cebinden karşılayacağı bir bütçe hâline geldiğini söyledi. Bulut, “Vatandaş, hastaneye adım attığı andan itibaren muayene, tetkik, tıbbi malzeme, ilaç, reçete gibi adlar altında ek olarak 14 ayrı kalemde katkı–katılım payı ödüyor. Vatandaş, sağlıkla ilgili uygulamaların yaklaşık yarısını zaten karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Adana, Mersin ve Gaziantep’te grip ve kuduz aşılarının olmadığını kaydeden Bulut, sağlık sisteminden memnun olanların sayısının yıldan yıla düştüğünü belirtti ve sağlıktaki sistemden sadece müteahhitlerin memnun olduğunu söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.