TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerin Yerli Malı Haftası keyfi

Ülkemizde12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan resmi adıyla Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli Malı Haftası Seyhan Belediyesi Gürselpaşa Kreş'inde coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Miniklerin Yerli Malı Haftası keyfi

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA(İLKHABER)-Ülkemizde12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan resmi adıyla Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli Malı Haftası Seyhan Belediyesi Gürselpaşa Kreş'inde coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftasını kutlayan minik öğrenciler, yerli ürünlerden yiyerek, yerli malı tüketimine dikkat çekti ve ürünlerini arkadaşlarıyla paylaşmanın mutluluğu içerisinde keyifli bir gün geçirdiler.  Sınıf öğretmenleri ve tüm çalışanları da Yerli Malı Haftasında minik öğrencilerin sevinç ve mutluluklarına ortak olarak birlikte çesitli oyunlar oynadılar, halaylar çekertiler ve Yerli Malı Haftası’na özel, tarihe güzel bir anı bıraktılar. 

Palyoço eşliğinde  coşkuyla kutlanan Yerli Malı Haftası etkinliğine  Seyhan Belediyesi Kreş'i Okul Müdiresi Tülay Özer, Arılar Sınıfı, Renkli Balıklar Sınıfı, Uğur Böcekleri Sınıfı, Mavi Boncuklar Sınıfı, Yıldızlar Sınıfı, Kelebekler Sınıfı, Minik Kalpler Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri katıldılar.

Tutumlu olmayı küçük yaşta öğretmeye çalışıyoruz diyen Gürselpaşa Kreşi Okul Müdiresi Tülay Özer “Çocuklarımıza küçük yaşta tutumlu olmayı, yerli malları tercih etmelerini öğretmeye çalışıyoruz. Tutumluluk hiç bir zaman cimrilik değildir. Tutumlu insan eşyasını, malını düzenli ve temiz kullanır. Zamanını boşa harcamaz, kendisine ve çevresine yararlı işler yapar. Böylece kötü alışkanlıklardan da kurtulur. Mutlu ve güvenli olur. Çocuklarımıza günün anlam ve önemini yaşatarak, eğlendirerek öğretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yerli Malı Haftası, 2. Dünya Savaşı'nın ardından ortaya çıkan ekonomik krizden çıkmıştır. Krizde halkın yerli malı tüketmesi ve yurt dışına para çıkışının azaltılması amacıyla İsmet İnönü döneminde kabul edilen Yerli Malı Haftası,  bir kanun ile yasalaştı ve tüm okullarda kutlanmaya başlandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.