TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOB'tan oto motor sistemleri geliştirme kursu

Adana ESOB, Uluslar arası Çalışma Örgütü (ILO) ile yaptığı protokol ile Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi'nde Oto Motor Sistemleri Geliştirme Kursu düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ESOB'tan oto motor sistemleri geliştirme kursu

 

ADANA (İLKHABER)- Adana ESOB, Uluslar arası Çalışma Örgütü (ILO) ile yaptığı protokol ile Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi'nde Oto Motor Sistemleri Geliştirme Kursu düzenledi.

 

Okul binasında kurulu atölye ve sınıflarda yürütülecek eğitim ve kurs çalışmaları, Çkurova MEM Müdürü Ali Galip Özçalıcı, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Avcı ve Ahmet Akçay'ın da katıldığı törenle start aldı.

 

Kurs öncesi Birlik Başkanı Nihat Sözütek ve yönetim kurulu üyelerine bilgilendirmede bulunan Oto Motor Öğretmeni Uğur Özkan, Adana ESOB'un, ILO yaptığı protokol gereği Çukurova MEM'de açılan Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Arıza Tespiti, Dizel Yakıt Sistemleri ve Motor Yönetimi Sistemleri Geliştirme ve Uyum Eğitimi olmak üzere 4 ayrı kursa 32 kursiyerin katıldığını ve toplamda 272 saat sürecek eğitim sonucunda,kursiyerlere AB dahil 180 ülkede geçerli olacak sertifika verileceğini söyledi.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, motorlu araçlar teknolojisini ile arıza tespiti ve gidermenin günümüzde en geçerli bilgi ve meslek grubunda yer aldığına işaret ederek, "Teknolojiyi takip etmek çok önemli. Oto motorları gibi bu önemli ve gözde meslek kursuna katılanları tebrik ediyor,  tüm kursiyerlere şimdiden başarılar diliyoruz.  Alacakları sertifikaları da hayırlı uğurlu olsun. Allah bol bereketli kazançlar nasip etsin. Bu kursların yapıldığı atölyelerin oluşumuna en büyük katkıyı koyan TEMSA'ya esnaflar adına biz de teşekkür ediyoruz. İnşallah, Adana'daki üniversitelerimizin de, toplu taşıma araçlarımızın elektrikli motorlarla donatılması konusunda yapacakları çalışmalarla kentimize katkılarını daha da artıracaklarına inanıyoruz"dedi.

 

Okul Müdürü Özçalıcı da, oto motor atölyelerinin yanısıra devlet katkısı olmadan, başta TEMSA'nın desteğiyle olmak üzere okulda kaynak, mobilya, güzellik salonu, kuaför salonu ve motor atölyesi olmak üzere yeni atölyeler de daha kazandırdıklarını ifade ederek, destek olanlara teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.