TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentin huzuru için çalışıyorlar

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı öncesi “Adana Huzur ve Güven Uygulaması-12” adı altına 20 noktada sabit önleyici yol ve umuma açık yerlerde uygulamalar yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kentin huzuru için çalışıyorlar

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı öncesi “Adana Huzur ve Güven Uygulaması-12” adı altına 20 noktada sabit önleyici yol ve umuma açık yerlerde uygulamalar yapıldı. Adana Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erdal Cılasın’ın yönettiği uygulamalar gece boyunca devam etti.

 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü başarılı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Havadan ve karadan suça meyilli olan kişilere göz açtırmayan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halkın huzuru ve güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor. Binlerce polisin katıldığı uygulamaların 12.’si yapıldı.

 

BİN 90 POLİS KATILDI

 

Son olarak Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde “Adana Huzur ve Güven Uygulaması-12” gerçekleştirildi. Bin 90 polisin katılımıyla gerçekleştirilen huzur uygulamasında araçlar tek tek durdurularak aramalar yapıldı. Uygulamaya havadan da destek verildi. Umuma açık yerlerde Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu gerçekleştirilirken, uygulamaya 112 kara ekibi,  1  hava ekibi ve 4 eğitimli dedektör köpek  katıldığı öğrenildi.

 

18 KİŞİ YAKALANDI

 

Gece boyunca toplam 5 bin 780 kişiye GBT taraması yapılırken, 18 aranan şahıs yakalandı.

14 kişiye adli, idari işlem yapılarak 15 bin 540 TL para cezası kesildi. 6 iş yerine idare işlem uygulandı. Trafik uygulamalarında, 4 bin 85 araç kontrol edilirken, 2 araç trafikten men edildi. 66 araca ise 46 bin 700 TL para cezası uygulandı.    Araçlarda yapılan aramalarda ise, 11 adet ruhsatsız tabanca ve buna ait 11 şarjör ile 85 adet dolu fişek ele geçirildi. 9 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 7 adet kesici delici alet yakalandı. 350 adet kaçak sigara, 12 adet ectasy cinsi uyuşturucu ile 34 gram esrar maddesi uygulamada yakalandı.

 

AMAÇ HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ DEVAMININ SAĞLANMASI

 

İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Erdal Cılasın, uygulamaların hafta sonunda da devam edeceğini anlatarak, “Uygulamanın amacı, temel insan haklarına saygılı bir yöntem ile vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanmasıdır. Suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması, meydana gelebilecek olaylara karşı önceden önlem almak, önleyici zabıta hizmetlerini yapmak, şüpheli görülen ve aranmakta olan, suç işlemeye yönelik davranışlar ve hareketlerde bulunan şahıslar ile her türlü taşınması yasak alet ve maddeleri taşıyan ve bulunduran şahısları yakalanmasını amaçlıyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.