TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tarıma ayrı bir önem verilmeli”

Dünyanın çok hızlı bir dijitalleşme dönüşümüne sahne olduğunu belirten Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, “Dünya artık çok hızlı bir dijitalleşme dönüşümüne sahne oluyor. Gelişmiş ülkeler birbirleriyle olan rekabetlerinde son derece üstün teknolojilerle donanırken, tarımı sanayiye entegre etme uğraşını da ihmal etmiyor. Gıdaya erişimin zorlaştığı günümüzde ülkemizin de tarıma ve tarıma dayalı sanayiye ayrı bir önem vermesi gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Tarıma ayrı bir önem verilmeli”

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Dünyanın çok hızlı bir dijitalleşme dönüşümüne sahne olduğunu belirten Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, “Dünya artık çok hızlı bir dijitalleşme dönüşümüne sahne oluyor. Gelişmiş ülkeler birbirleriyle olan rekabetlerinde son derece üstün teknolojilerle donanırken, tarımı sanayiye entegre etme uğraşını da ihmal etmiyor. Gıdaya erişimin zorlaştığı günümüzde ülkemizin de tarıma ve tarıma dayalı sanayiye ayrı bir önem vermesi gerekiyor” dedi.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle yürütülen 'Dijital Anadolu Projesi' kapsamında, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ev sahipliğinde Türk iş dünyasını bir araya getirdiklerini söyledi.

“DİJİTALLEŞME İŞ SÜREÇLERİNİ EN ÇOK ETKİLEYEN ARAÇ OLDU”

Programın iş dünyası için önemli olduğunu belirten Sönmez, gündeme dair önemli bilgiler verdi. Günümüzde teknolojinin hızla geliştiğini belirten ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, “Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde bilgisayarlar artık hayatımızın büyük bir bölümünü kaplıyor. Gelişen bilgisayar teknolojilerine paralel olarak ağ teknolojileri, internet ve bilgi yönetimi de gündeme hızlı bir giriş yaptı. Böyle bir dünyada doğal olarak dijitalleşme de iş süreçlerini en çok etkileyen araç oldu” dedi.

“TARIMA VE TARIMA DAYALI SANAYİYE ÖNEM VERMELİYİZ”

Tarımın her geçen gün daha da önemli hale geldiğine değinen Sönmez, “Dünya artık çok hızlı bir dijitalleşme dönüşümüne sahne oluyor. Gelişmiş ülkeler birbirleriyle olan rekabetlerinde son derece üstün teknolojilerle donanırken, tarımı sanayiye entegre etme uğraşını da ihmal etmiyor. Gıdaya erişimin zorlaştığı günümüzde ülkemizin de tarıma ve tarıma dayalı sanayiye ayrı bir önem vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“YATIRIMLAR KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE KAYDIRILMALI”

Türkiye’nin eğitimle birlikte dijitalleşme ve gücünü Endüstri 4.0’dan alan dünyanın gelişmiş ülkelerinin modellemeleriyle, yeni bir ivme kazanabileceğini belirten ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, şöyle konuştu;

“Günümüzde Türkiye’nin uzun vadeli yüksek ekonomik büyüme ve sosyal gelişiminin iyileştirilmesi için tüm ekonomi birimlerinde tasarruf oranını artırıcı önlemlerin alınması bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yatırımların yüksek katma değerli alanlara kaydırılması ve bu geçiş süreci için yol haritasının oluşturulması, her düzeyde eğitim kalitesinin yükseltilmesi elzemdir.

“GELİŞMİŞ ÜLKELERİN MODELLERİYLE YENİ BİR İVME KAZANABİLİRİZ”

Eğitimle birlikte dijitalleşme ve gücünü Endüstri 4.0’dan alan dünyanın gelişmiş ülkelerinin, modellemeleriyle yeni bir ivme kazanabiliriz. Türkiye’de ve Çukurova’da ekonomik enstrümanların uyumlu kullanımı kısa, orta ve uzun vadede ekonomimizin olumlu yönde şekillenmesini sağlayacaktır.

Tüm dünyada ekonomi yönetimlerinin sürdürülebilirliği esas alarak demokrasiyle doğru orantılı bir anlayış sergilediği bilinmektedir. Dijital dönüşüm belki bir amaç değil ama nitelikli insan gücüne sahip Türkiye’de yeni modeller geliştirmek, yüksek katma değer üretmek ve en önemlisi şu günlerde en çok ihtiyacımız olan kalkınma hedefli bir ekonomi oluşturmanın önemli bir aracı olabilir.

“KOBİ’LER E-TİCARETLE GELECEĞE HAZIRLANMALI”

Ülkemizde neredeyse yüzde 99’lara ulaşan aile şirketlerinin yanı sıra Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) dünyanın hızlı dijital dönüşümüne adapte olabilmesi ve e-ticaretle geleceğe hazırlanması vazgeçilmez bir unsur olarak karşımızda duruyor.

“TARIM, SÜRDÜRÜLEBİLİR, DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN BİR YAPIYA BÜRÜNMELİDİR”

Örneğin; üzerinde yaşadığımız Çukurova toprakları dünyanın en önemli 3 ovasından biridir ve tarım alanında dünyada öne çıkan bir noktada yer almalıdır. İş dünyamız, üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz geleceklerini şekillendirirken dijitalleşmeyi, bilişimi, bilimi, teknolojiyi, Araştırma-Geliştirme faaliyetlerini esas almalı, hem de tarımın sürdürülebilir, inovatif pazarlama teknikleriyle dünyaya adeta meydan okuyan bir yapıya bürünmesini sağlamalıdır. Unutulmasın ki, bilişim ve teknolojiyi en iyi kullanan ülkeler yarışa 1-0 önde başlayan ülkelerdir.

“YENİ YATIRIMLAR ÇUKUROVA’YI TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK KONUMA ULAŞTIRIR”

Öte yandan dünyanın enerji havzası olma yolunda hızla ilerleyen Çukurova, Ortadoğu’ya yakınlığının yanı sıra demir, deniz ve karayolu bağlantıları, yetişmiş işgücü ile gelişmiş bir bölge olması açısından çok önemlidir. Yeni yatırımlar ve teşvikler, inovasyon ve dijitalleşme, Çukurova’yı Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol üstlenecek konuma ulaştıracaktır.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARMAYA HAZIRIRZ”

Bölge ekonomisinde üretim, istihdam ve ihracat rakamlarına önemli katkılar sunan ÇUKUROVA SİFED, Türkiye’nin ekonomik büyümesinde ve istikrarlı bir ekonomi politikası oluşmasında üzerine düşen görevi yapmaya her zaman hazırdır.

“2019 YILINDA STRATEJİK ENERJİ ADIMLARININ ATILMASINI BEKLİYORUZ”

Günümüzde nesnelerin birbirleriyle iletişime geçmiş olması ve bu teknolojinin şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak ve geliştirmek için kullanılıyor olması Türkiye’nin önemli bir gündem maddesi olmalıdır. Gerek bölgemizde gerekse ülkemizde 2019 yılında stratejik enerji adımlarının atılmasını bekliyoruz. Özellikle Çukurova Bölgesi’nin artan önemi karşısında enerji politikalarının yeterli oranda geliştirilmesi gerekiyor”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.