TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artuklu Üniversitesi’nden "Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Gençlik" etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı “Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu” tarafından "Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Gençlik" sloganıyla, çevre temizliğine dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla kampüs alanında genel temizlik etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Artuklu Üniversitesi’nden "Temiz Çevre,  Temiz Toplum, Temiz Gençlik" etkinliği

ADNAN AVUKA

MARDİNİ(LKHABER)

Mardin Gençlik Merkezinin de katılımıyla beş yüze yakın öğrencinin temiz çevre ve sağlıklı insan bilincini arttırma hedefinden hareketle gerçekleştirdiği çevre temizliği etkinliğinin, insan sağlığını ve çevre kirliliğini önleyici tedbirlerin alınması noktasında bir bilinç oluşturduğu için önemli olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, eğitim ve akademik çalışmaların yanı sıra üniversite olarak öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine yönlendirdiklerini belirtti.

Çevre kirliliği konusunda toplumun her kesiminden ve her yaştan insana büyük sorumluluklar ve görevler düştüğünün altını çizen Rektör Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin alanında uzman mezunlar vermekle birlikte doğru insan olmanın gerektirdiği ahlaki ve sorumluluk bilinci yüksek bireyleri ülkemize kazandırmayı kendisine misyon edindiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesinin her geçen gün artan öğrenci sayısıyla birlikte büyük bir aile olduğunu sözlerine ekleyen Ağırakça, öğrencilerin kampüste geçirdikleri zamanın, evlerinde bulundukları zaman diliminden fazla olduğunu hatırlatarak, öğrencilerden kampüsü sahiplenmelerini istedi.

Prof. Dr. Ağırakça, üniversitenin 40 öğrenci kulübüne üye olan beş yüzden fazla  öğrencinin "Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Gençlik" etkinliğine katılımının memnuniyet verici olduğunu belirterek:

“Sanat, spor ve sağlık alanında yaptığımız etkinliklerin yanında bu tür saha çalışmalarına da yer vererek topluma duyarlı bireyler kazandırmak istiyoruz. Bu tür etkinlikleri daha geniş kapsamlı katılımla gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Mardin Gençlik Merkezi’nin de katılım gösterdiği etkinlikte, kampüsün geniş bir alanına yayılan öğrenciler çevredeki atıkları toplayarak diğer öğrencilere örnek oldu.

 

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.