TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelliler empati parkuru

Görme engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde, kurulan Görme Engelliler Empati Parkuru, amacına ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Görme engelliler  empati parkuru

ADANA (İLKHABER) - Adana Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve Altınokta Körler Derneği’nin işbirliğinde gerekleştirilen organizasyonda, AVM’nin etkinlik alanında  oluşturulan farkındalık standının önünde bir de Görme Engelliler Empati Parkuru kuruldu.

 

 

Gençlik Merkezi Gönüllüleri, parkurun nasıl geçileceğini anlattıktan sonra ziyaretçiler arasından gönüllüler seçti. Gözleri bağlanan ve ellerine baston verilen gönüllü ziyaretçiler, duba ve tümsekler ile çeşitli engellerle zorlaştırılan parkuru geçmek için çaba harcadılar. Parkuru geçerken empati de kuran ziyaretçilerden, bu kez parkurun sonunda bulunan topu kaleye atmaları istendi.

Gönüllü ziyaretçiler, etkinliğin sonunda gözleri açılığında, görme engelli bireyleri şimdi daha iyi anladıkları görüşünde birleştiler.

"AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

Gençlik Merkezi Gönüllülerinden psikolojik danışman  Rukiye Karabörk, etkinlikteki amaçları ile ilgili bilgi verirken, “Oluşturduğumuz parkurda gözleri bağlanan bireyler, görme engelli kardeşlerimizi daha iyi anlama imkanı buluyorlar. Böylece o insanlara nasıl yardımcı olabileceklerini daha iyi düşünebiliyorlar. Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. Bu nedenle empati kurup, onların yaşadıklarını anlamak adına bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rukiye Karabörk, etkinliğe yoğun katılım gösteren duyarlı ziyaretçiler ile kendilerine ev sahipliği yapan Optimum AVM yetkililerine teşekkür ettiklerini bildirdi.

Parkura katılan ziyaretçilerden Büşra Kantarcı ise öğrenci olduğunu belirterek, “Bu parkura girmekte önce tereddüt ettim. Geçici bir süre için bile olsa görememek gerçekten zor bir durum. Görme engelli kardeşlerimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Çok kısa bir mesafeyi geçerken öylesine zorlandım ki bu durumda yaşamak zorunda olanlara toplum olarak yardımcı olmalıyız. Bunun bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ev hanımı katılımcı İpek Zöhre ise, “Buradaki parkuru geçmeye çalışırken duygularım tavan yaptı.  Ben bu parkurdaki engelleri görerek katıldım. Düşünün ki;  sokaktaki birçok engelli vatandaşımız hiç görmedikleri engelleri aşmaya çalışıyorlar. Gerçekten çok zordu” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.