TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da goblen sergisi açıldı

Kralların sanatı olarak bilinen goblen sanatı üzerine çalışmalar yapan Selen İşsever Türkiye’de ikinci Goblen Sergisi’ni Adana’da açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da goblen sergisi açıldı

HANDE MUŞTU – RUKİYE UYANIK

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyük Şehir Belediyesi Fuaye Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Süleyman Sönmez ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Açılışa katılan Sözlü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir birinden değerli eserleri inceleme fırsatı buldu.Sergide İşsever, yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Evli ve iki çocuk annesi  olan Selen İşsever, 17 yıl önce Fransa’nın Nice şehrinde küçük bir hobi dükkanında bu sanatla tanışıp daha sonra ise araştırmalar yaparak bu sanatı bir tutku haline getirdiğini belirtti. İşsever, ilk sergisini yoğun talep üzerine 2011 yılında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile ortaklaşa Ayşe Kulin’in katılımıyla Gaziantep’te açtığını söyledi.

GOBLEN SANATI İLE CROSS STİTCH SANATI ARASINDAKİ FARKLAR

Goblen sanatınıyla ülkemizde kaneviçe olarak bilinen Cross Stitch arasındaki farklardan bahsedip ”Benim eserlerim Cross Stitch olarak geçiyor. Ülkemizde kaneviçe ya da hesap işi olarak biliniyor. Benim yaptıklarım tam olarak goblen değil. Goblenlerin altı baskılı oluyor, Cross Stitch’te keten kumaş üzerine haritasından renkleri tek tek kodlayarak işleniyor.” dedi.

İkinci sergisini Adana’da açan İşsever İstanbul’da da bir sergi açmayı planladığını sözlerine ekledi.

“SANAT RUHLARIN İNCELMESİNE VESİLE OLSUN”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kurdele kesimiyle açılan sergide, Başkan Sözlü Selen İşsever’e teşekkür ederek, “Dilerim ki sanat ruhların incelmesine vesile olsun.’’ diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu’nda açılan sergi 20 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.