TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba oğuldan ‘altın’ vurgunu

Adana’da babası M.B. ile birlikte kuyumculuk yapan O.B., insanlardan altınlarını yatırım amaçlı isteyerek, onlara altınların değeri karşılığında her ay kar payı vermeyi taahhüt etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 05:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 05:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Baba oğuldan ‘altın’ vurgunu

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana’da kuyumculuk yapan O.B., babası M.B. ile birlikte insanlardan altınlarını yatırım amaçlı isteyip, onlara altınları değeri karşılığında her ay ‘kar payı’ vermeyi taahhüt edip, biri kadın 4 kişiden 90 adet çeyrek altın, 100 gram Adana burması ve 70 bin lira da nakit para topladı. İlk başta belirli miktarda kar payı ödeyen baba-oğul, sonrasında ödemeleri kesti. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, soluğu polis merkezinde aldı. Gözaltına alınan M.B. ve oğlu O.B., ‘adli kontrol’ şartıyla serbest kaldı.

 

‘KAR PAYI’ VAADİ

Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Baraj Caddesi’nde babası M.B. ile birlikte kuyumculuk yapan O.B., müşterilerine altınlarını yatırım amaçlı toplayıp, onlara her ay altınları değerinde kar payı vermeyi teklif etti. Bunu kabul eden T.T. 75 adet çeyrek altın, M.Ş.A. 15 adet çeyrek altın, B.Ç. 100 gramlık Adana burması ve G. D. de 70 bin lira nakit para verdi.

 

DOLANDIRILDILAR

Altın ve paraları toplayan baba ve oğlu, ilk başta onlara belirli bir miktarda ‘kar payı’ verdi, ancak ödemeler bir süre sonra kesildi. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, soluğu polis merkezinde aldı. İşyerlerinde kıskıvrak yakalanıp gözaltına alınan M.B. ve oğlu O.B., emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri Adana Adliyesi’nde ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.