TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SES yeni hizmet binası açıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın Adana Şubesi’ne ait yeni hizmet binası törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SES yeni hizmet binası açıldı

Bayram BULUT
ADANA (İLKHABER)-Gazipaşa Mahallesi 62005 sokak üzerinde olan SES Adana Şube binasının açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda katılım olması nedeniyle bina içerisi adeta dolup taştı. Açılışa CHP Adana Milletvekilleri, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Emrah Kozay, CHP önceki dönem milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Adana Tabip Odası Yönetimi, SES Hukuk ve TİS Sekreteri Aylin  Akçay ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

 AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 Binanın açılış kurdelesini SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve konuklar birlikte kesti. Ardından bir konuşma yapan Yüksel,  kendilerini bu güzel günlerinde yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkürlerini sundu.  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi olarak 2013 yılın da burada bir daire aldıklarını ve 3 Temmuz 2013 yılın da açılışını yaptığını hatırlattı.

 

YÜKSEL: KENTSEL DÖNÜŞÜME VERMİŞTİK

 

Daha sonra binalarının kentsel dönüşüm kapsamına alındığını dile getiren Yüksel, “Bundan 29 ay önce kentsel yenilemeye vermiştik binamızı. Bugün bize teslim edilen yeni binamızı tekrar açıyoruz. Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin toplanabileceği, işinden çıktığı zaman sorunlarını tartışabileceği, uğrayabileceği bir yerleri olduğu için mutluyuz. Açılışımıza katılan üyelerimize tüm emekçilere ve misafirlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

 

TELEPLERİNİ TEKRARLADI

 

SES olarak taleplerini dile getiren Başkan Yüksel,  sözlerini şöyle sürdürdü;

“Güvenceli iş, insanca yaşam, çalışırken ve emeklilikte insanca yaşayacak insan onuruna yakışır ücret istiyoruz. Ek ödemelerin iki katına çıkarılarak emeklilikten sayılmalı ve eşit olmayan doktorlara verilen emeklilik ücret zammını kabul etmiyoruz sağlık bir ekip hizmetidir. Performans ödemelerden vazgeçilmeli ek ödemeler maaşla birleştirilerek genel bütçeden ödenmelidir.

 

ÇALIŞANLARDAN VERGİ ALINMAMALI

 

Kamu çalışanlarından asgari ücrete kadar vergi alınmamalı üzerin den de vergi yüzde15 ile sabitlenmelidir.  Sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışan herkese ayrımsız ve geçmişi kapsayacak şekilde her hizmet  günü için fiili hizmet süresi zammı sağlık ve sosyal hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmalı.  3600 ek gösterge, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine verilmeli. Çalışma koşullarımızın düzenlenmesi, fazla çalışma/angaryaya taşerona son verilmeli.”

 

VEKİLLERDE KONUŞTU

 

Yüksel’in konuşmasının ardından CHP Adana Milletvekilleri, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut,  CHP önceki dönem milletvekili İbrahim Özdiş’de birer konuşma yaparak, yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. SES Hukuk ve TİS Sekreteri Aylin  Akçay, yeni binalarının hayırlı olmasını dileyerek, sağlıkçıların yaşadıkları sıkıntılara değindi. Başkan Yüksel, SES Hukuk ve TİS Sekreteri Aylin  Akçay’a çerçevelettikleri tapuyu takdim etti. Konuşmaların ardından hoş sohbetlerin edildiği açılış programı hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.