TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullarda karne heyecanı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Okullarda karne heyecanı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Adana genelinde de yaklaşık 500 bin öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.

Yarıyıl tatili (15 tatil), 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Ara tatil ile birlikte Adana’da 1642 okulda yaklaşık 500 bin öğrenci karne aldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, öğrencilerin karne dağıtımına katılarak, heyecanına ortak oldu.

Yüreğir şehit Emre Mücahit Topal İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Adana Vali Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve Yüreğir ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç ile birlikte katıldı.

Öğrencilerle sohbet edip, kitap hediye eden Vali Demirtaş, minik öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, "Bu tatili güzelce dinleneceksiniz. Ama dinlenmenin yanında kitap okumayı unutmayın. Bol bol kitap okuyup, tatilinizi en iyi şekilde değerlendirin" dedi.

Velilere de seslenen Vali Demirtaş, “Çocuklarımız yoğun bir 4 aylık eğitim sürecini yaşadı. Çocukların dinlenmesini sağlayalım” şeklinde konuştu.

Adana’daki okullara da değinen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kent genelinde 1642 okulda eğitime devam ettiklerini ve her geçen yıl bunlara yeni okullarda eklendiğini belirtip, “Adana’da eğitimin en üst düzeyde ve eğitim kalitesini artırmak için her türlü gayreti gösteriyoruz” ifadesi kullandı.

Vali Demirtaş, karne dağıtımının ardından okul öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.