TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’ya dev projeler

Adana İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’ya dev projeler


Serhat ŞANLI / Hande MUŞTU

ADANA (İLKHABER) - Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, Adana için ciddi yatırımlar olduğunu belirterek, “2018 yılında ilimizde kamu-kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu niteliğindeki mesleki kuruluşlar tarafından yürütülen 562 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedel tutarı 8 milyar 158 milyon liradır. 2018 yılı sonu itibariyle 3 milyar 556 milyon TL harcama yapılmıştır” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında 2019 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Çukurova Kalkınma Ajansı’nda, yapılan toplantıya Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kurum temsilcileri tarafından 2019 yılı yatırım programında merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen ve yatırım programında yer alan projelerin yapım aşamasının ayrıntılarıyla ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Valisi Demirtaş, yapımı devam edilen ve başlatılması planlanan kamu hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

ADANA’DA YÜRÜTÜLEN 562 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ 8 MİLYAR 158 MİLYON TL

Adana’da 2018 yılında planlanan ve deavm eden projeler hakkında bilgi veren Vali Demirtaş, “2018 yılında ilimizde kamu-kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu niteliğindeki mesleki kuruluşlar tarafından yürütülen 562 proje bulunmaktadır. Bu projelerden 187 tanesi tamamlanmış, 279 proje ise devam etmekte, 74 proje ihale aşamasında, 22 proje ise etüt ve proje aşamasındadır. Bu projelerin toplam bedel tutarı 8 milyar 158 milyon liradır. 2018 yılı sonu itibariyle 3 milyar 556 milyon TL harcama yapılmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 30 PROJEYİ YÜRÜTÜYOR

Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rahmi Pekar, belediyenin yürüttüğü projelere değinerek şöyle konuştu;

“Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 30 projemiz devam ediyor. Bunların 26 tanesi devam etme aşamasında, 4 tanesi bitti. Bu projelerin bazılarına bakacak olursak; ilk projemiz Çokurova, Sarıçam, Yüreğir ilçelerinin bağlantılarını sağlayacak olan Seyhan Nehri üzeri çelik ve betonarme köprüleri ile bu köprülere bağlantı yol, kavşak, ikmal, inşaat yapılması, Devlet Bahçeli Köprüsü işi devam ediyor. Projenin maliyeti 252 milyon 615 bin 805 TL. Nakdi gerçekleşme oranımız yüzde 58 ve fiziki gerçekleşme oranımız da yüzde 50.

Diğer bir projeniz Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Evi yapım işi. Projenin toplam maliyeti 5 milyon 134 bin 865 TL ve nakdi gerçekleşme oranımız yüzde 42, fiziki gerçekleşme oranı 65.

Üçüncü projemiz Girne Köprüsü genişletme, Türkkuşu Caddesi Alt Geçidi, Türkmenbaşı Bulvarı otoyol bağlantı yolu bulvarı, Yavuzlar Mahallesi Güney Köprüsü, muhtelif yollarda yapılan çalışmalar ve Feke ilçesinde yollara temel, alt temel, asfalt emisyonu işi projesi var. Projenin maliyeti 591 milyon 453 bin TL. Sözleşme bedelimiz 589 milyon 877 bin TL. Projenin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 14 civarında ve projenin başındayız.

Bu projede bulunan çalışmalar; İlim Yolu Bulvarı ve köprüsü yapılması, Girne Köprüsü genişletme çalışmaları. Şuan devam ediyor. Yavuzlar Köprüsü, Koza Köprüsü, Mustafa Kemal Paşa, Necmettin Erbakan, Kıyı Boyu Caddesi, Yaşar Kemal Bulvarı, sıcak karışımı asfalt kaplama işleri var. Misis Köprüsü, Türkmen Başı Bulvarı otoban giriş-çıkış yolu, Mavi bulvar üzerinde kanal kaplama, Türkkuşu Alt Geçidi yapılması işini kapsayan bir projedir. Projemiz hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Diğer bir projemiz de Büyükşehir Belediyesi sorumlu olduğumuz bulvarlarda yaya geçitleri yapılması projesidir. Adana’da toplamda 15 adet üst geçidi yapıyoruz. Bunlardan 9 tanesinin ihalesi yapıldı ve şuan 2-3 tanesi açık olarak çalışıyor. Projenin yaklaşık maliyeti 13 milyon 736 bin TL. Sözleşme bedeli 12 milyon 998 bin TL. Bu yaya üst geçitlerimiz, yürüyen merdivenli ve asansörlü olarak yapılmaktadır.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun kar yağışı olan ilçelerimizde kar ile mücadelemiz devam ediyor ve tüm kurum ve kuruluşlar ile güzel bir diyalog içerisinde çalışmalarımız sürdürmekteyiz.

Ardından Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adalet Bakanlığı tarafından Adana’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana’da tamamlanmış ve yapımı devam eden projelere değinen Başsavcı Vekili Cumali Tülü şöyle konuştu;

“Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası 33 bin 500 dönüm arazi üzerine, 106 bin 297 metrekare inşaat alanına sahip olup, toplam 98 milyon 700 bin TL maliyeti ile inşaatı tamamlanarak faaliyet geçmiştir.

İkinci olarak uygulamalı eğitim ve sosyal tesis işletmeciliği. Cezaevleri Genel Müdürlüğü, İş Yurtları Daire Başkanlığı’na ait ve Adana Açık Cezaevi tarafından işletilen tesis Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde 7 bin 564 metrekare üzerine inşa edildi. Dört bin metrekare kapalı alana sahip olan tesiste bir alış-veriş merkezi, 2 restoran, 38 yataklı misafirhane ve spor tesisleri bulunmaktadır.

Eğitim tesislerinde her gün 60 kadar mahkum çalıştırılarak eğitilmektedir. Bu tesis ile mahkumların rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması amaçlanmaktadır.

İnşaatı devam eden projelerimizi şöyle sıralayabiliriz. Yeni Adalet Sarayı; Türkiye’nin üçüncü büyük hizmet binası olma özelliği olan Yeni Adliye Sarayı hizmet binası 58 dönüm arazi üzerine yapılıyor ve fiziki olarak yüzde 96.5 oranında tamamlandı. 2019 yaz aylarında yeni adliyemize geçmeyi planlıyoruz.

Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi’nde Tarıma Açık Ceza İnfaz Kurumu projemiz var. Kurumumuz 675 dönüm alan üzerine, ilk aşamada 834 metrekare inşaat alanına sahip, yaklaşık 150 hükümlü kapasiteli prefabrik bina kurularak faaliyete geçirilmiştir. İkinci aşamada 1000 hükümlü kapasiteli 10 bin 632 metrekare inşaatı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

İki adet T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu projemiz var. Sarıçam İlçesinde 86 bin 444 metrekare arsa üzerinde 68 bin 497 metrekare inşaat alanında 2 adet ceza infaz kurumu yapımına başlandı ve çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu 2 adet T Tipi cezaevinin tamamlanması beklenmektedir.

YENİ ADLİ TIP BİNASI

Adana Adli Tıp Kurumu projemiz var. Yüreğir ilçesinde 24 bin 552 metrekare arsa üzerinde proje aşamasında olup, proje çalışmaları devam etmektedir. Mevcut Adana Adli Tıp Kurumu binası çok eski ve yetersiz kalmaktadır. İstanbul’dan sonra en fazla otopsi işlemi Adana’da yapılmaktadır.

Ceza İnfaz Kurumu Kampüs projemiz var. Sarıçam ilçesinde 610 dekar arazi üzerinde 322 bin 388 metrekare inşaat alanında, 3 adet F Tipi, bir L tipi, bir erkek ve bir kadın açık cezaevi olmak üzere toplam 6 adet ceza infaz kurumu olacak şekilde kampüs projemiz var. İnşaat devam etmektedir ve toplam maliyeti 385 milyon liradır”

Toplantı diğer kamu-kurum ve kuruluşların yürüttükleri projeleri anlatmasıyla devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.