TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de kış Adana’da yaz

Adana’da okulların yarıyıl tatiline girmesi ile güneşli havanın tadını vatandaşlar parklarda çıkarttı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye’de kış Adana’da yaz


Bayram Bulut

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)- Türkiye genelinde kara kış yaşanırken son birkaç günden buyana Adana’da soğuk ve yağmurlu hava yerini yazdan kalma güneşli bir havaya bıraktı. Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile vatandaşlar bu güneşli havayı değerlendirmek için parklara, Seyhan Nehri sahillerine çevirdi. Parklara gelen vatandaşlar buralarda piknikler yapıp, oyunlar oynadı.

KEYİFLER YERİNDE

Parka gelen birçok ailenin parkın içerisinde güzel havada dolaşarak keyifli vakitler geçirdikleri görüldü. Parkın içerisinde gezmek istemeyenler ise, parklarda bulunan banklarda ve yeşilliklerin üzerinde oturarak sohbetler etti. Parka gelerek piknik yapan ailelerde oldu. Yanlarında yiyeceklerini getiren aileler çimlerde oturarak yemeklerini ailece keyifle tüketti.

MERKEZ PARK

Bu parklardan bir tanesi de Merkez Park oldu. Yarıyıl tatili ve güneşli havanın etkisiyle parkı dolduran vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Özellikle okulları tatil olan çocuklar park içerisinde aileleriyle top oynama fırsatı buldu. Yeşil alanda aile büyükleri ve arkadaşlarıyla top oynayan çocukların yanı sıra çimlerin üzerin farklı oyunlar oynayan çocuklarda görüldü.

FOTOĞRAFLAR ÇEKİLDİ

Merkez Park’ın birbirinden güzel manzarası eşliğinde fotoğraflar çektirmeyi de ihmal etmeyen vatandaşlar, süs havuzları, ilginç ağaç modelleri ve benzeri alanlarda öz çekim yaptı. Parkı dolaşmak yerine park içerisinde dolaşan minyatür trene binenlerde oldu. Minyatür trene binen vatandaşlarda tren içerisinde parkı görüntülemeyi ihmal etmedi.

NEHRİ İZLEDİLER

Parkların yanı sıra birde Seyhan Nehri kıyısına gelip güneşli günde tamamen dolu nehri izleyenlerde oldu. Seyhan Nehri kıyısında oturanlar balık tutanlarda dikkatlerden kaçmadı. Nehrin güzel görüntüsüyle fotoğraf çekilmek için vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı. Nehrin son günlerde yağan yoğun yağışlar nedeniyle taşma seviyelerine gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

TARİHİ TAŞ KÖPRÜ

Seyhan Nehri’nin üzerinden geçen Tarihi Taşköprü ise, görenleri adeta büyüledi. Altından akan yoğun su kitlesi ve üzerinde uçan martıları ile gönenleri büyüleyen bir manzara oluşturan Tarihi Taşköprü adeta zamana meydan okuyor. Araç trafiğine yıllardan beri kapalı olan köprüyü yayalar kullanıyor. Yayalar, nehrin kenarında ve üzerinde hatıra fotoğrafları çektirerek yaşadıkları anları ölümsüzleştiriyor.

CENNET GİBİ YERLER

Güneşli havanın tadını çıkartan vatandaşlar ise, “Hava güneşli bu nedenle dışarıya çıktık. Gerçekten yazdan kalma bir hava var. Çocuklarımızın da okulları tatil zaten. Bu güneşli havaya fırsata çevirdik. Gerçekten güzel vakit geçiriyoruz. Merkez Park cennet gibi bir yer zaten. Yeşilliklerin arasında geziyoruz oturuyoruz. Seyhan Nehri kenarında da suyun görsel şölenini adeta izliyoruz” ifadelerini kullandılar.

ÇOCUKLAR ISRAR ETTİ

Ali Akçılı isimli vatandaş, kendisinin çocuklarının ısrarına dayanamadığını ve dolaşmaya çıktıklarını söyledi. Kış ayında böyle güzel havanın herkese nasip olmayacağını belirten Akçılı, “Gerçekten hava çok güzel. Yaz havası gibi. Dolaşıyoruz çocuklarımızla top oynuyoruz, piknik yapıyoruz görüyorsunuz. Her yerde kara kış yaşanırken biz ise yaz sıcağını yaşıyoruz.” dedi.

KEŞKE HERYER BU KADAR GÜZEL OLSA

Suriyeli mülteci vatandaşlarda sıcak havanın tadını parklarda oturarak çıkarttıkları görüldü. Suriyeli vatandaşlarda yarım Türkçeleri ile, “Adana çok güzel. Bizler çok beğeniyoruz. Parkları çok güzel havası çok güzel. Güneşli havada oturarak zaman geçiriyoruz. Keşke her yer bu kadar güzel olsa” yorumunu yaptılar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.