TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler sorunlarını paylaştı

Adana’da da yaşayan bazı engelli vatandaşlar kentte yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyadan paylaşarak çözüm istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2019 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engelliler sorunlarını paylaştı

İbrahim Baysal

ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-

Engelli vatandaşların kent içerisinde yaşadıkları sorunlar yumağı devam ediyor. Yollardan karşıdan karşıya geçmekte zorlanan engelli vatandaşlar, kendilerine ait yaya geçitlerini çeşitli nedenlerden ötürü kullanamadıkları için de ayrı sorunlar yaşamaya devam ediyor. Yıllardan beri yapılan haberler, şikayetlere rağmen hala birçok sorun yerinde duruyor. Son olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan engelli vatandaşlar, yaşanan sorunları bizzat gözler önüne serdi.

DİK ENGELLİ GEÇİDİ

Geçtiğimiz günlerde Adana Valiliği civarında engelli geçidini kullanmaya çalışırken düşen tekerlekli sandalyeli bir vatandaşın olduğu bilgisi haber merkezlerine ulaşmıştı. Ancak olay yerine gidene kadar basın mensupları bu kişiye ulaşamamışlardı. Engelli vatandaşın kaldırıma çıkmak isterken yapılan engelli geçidini aşırı dikliği nedeniyle yere düşen kişiyi Hakkı Muratlı isimli genç canlandırdı.

PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Dikkat çekmek amaçlı yapılan paylaşımlar sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Hakkı Murat isimli engelli genç paylaşımlarda engelli geçidinin havada olması nedeniyle, önüne beton dökülerek düzleştirmeye çalışılan alana yer verdi. İlginç bir görüntü oluşturan fotoğraf karesinin ardından ise, bozuk kaldırımları ve kaldırımdan düştüğü fotoğrafları paylaştı.

“NE İNİLİR, NE ÇIKILIR”

Bülent Ecevit Bulvarı Kavşağı civarı ile ilgili Hakkı Muratlı, bu eksikliklerin giderilmesini isteyerek,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Rampa valiliğin yeni yapılan çevre düzenlemesinin hediyesi. Ne çıkılır, ne inilir. Kaldırım yolu da Bülent Ecevit Bulvarı Kavşağı,  yazık günah nasıl geçelim buradan” ifadelerini kullandı.

OTOBÜSE BİNEMİYORLAR

Bunun yanı sıra Muratlı, otobüs durağında kaldırımda tekerlekli sandalye ile beklerken gelen otobüse ulaşmak için yola inmesi gerektiğini, fakat engelli geçidi olmadığı için otobüse binmelerinin çok zor olduğunu anlatan paylaşımlarda da bulundu. Muratlı’nın yaptığı bu paylaşımların engellilerin sorunlarını anlatan ve tüm engellilerin bire bir yaşadıkları sıkıntıların yansıması olarak yorumlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.