TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZ-ER-KA SÖZÜNDE DURDU

Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları 2.Kısım inşaatı sözleşme bitim tarihinden 22 ay önce bitiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÖZ-ER-KA SÖZÜNDE DURDU
@font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }

ÖZ-ER-KA SÖZÜNDE DURDU

 

Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları 2.Kısım inşaatı sözleşme bitim tarihinden 22 ay önce bitiriliyor. GAP Eylem Planı çerçevesinde inşaatına 2009’un Temmuz ayında başlanan Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları 2.kısım inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Yapımını Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik firmalarından ÖZ-ER-KA inşaatın üstlendiği Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları 2.kısım inşaatının %98’i bitirildi. Bitirildiğinde 170.000 hektarlık alanı sulu tarıma açacak olan Mardin Ceylanpınar Ovaları Sulamaları’nın 2.Kısım inşaatını sürdüren ÖZ-ER-KA İnşaat projeyi sözleşme tarihinden çok önce bitirecek. İş bitim tarihinden 22 ay gibi rekor bir süre önce projeyi tamamlayacak olan ÖZ-ER-KA İnşaatın Şantiye Şefliğini yapan Ferhat Ceylan projede şimdiye kadar 40 km kanal, sanat yapıları, 7 köprü, 17 usg, 23 asg, 5 adet çek yapısı ve bir sifon u tamamladıklarını söyledi. 125 trilyon harcanan projede hala 400 kişi istihdam ediyor. DSİ 15.Bölge Müdürü Sait Umucu’da Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in direktifleri doğrultusunda proje üzerinde hassasiyetle duruyor. Her hangi bir aksaklığa mahal vermeden yapımını üstlendikleri, Aşağı Mardin Kanalı II. Kısım İnşaatında çalışmaları sürdüren ÖZ-ER-KA İnşaat yetkililerine çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeleri için öneriler de bulunan ve işi hızlı bir şekilde tamamlamaya gayret gösterdikleri için firma yetkililerine teşekkür eden DSİ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu “ GAP hem Ülkemiz hem de bölgemiz için çok önemli bir proje. Bu bölgedeki kurak topraklar Fırat’ın suyuyla buluştuktan sonra bölgemiz canlanacak yöre çiftçileri bolluk ve berekete kavuşacak. Harran Ovasında olduğu gibi insanlarımız ekonomik alanda kalkınacağız” dedi. Projenin erken bitirilecek olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren yöre halkı ise ÖZ-ER-KA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş’e teşekkür etti.

 

Keleş Sözünde Durdu.

 

ÖZ-ER-KA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş, Balıklıgöl’de Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları temel atma töreninde Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ya Mardin Ceylanpınar Ana Kanalları 2.Kısım inşaatını iş bitim tarihinden önce bitireceği sözünü vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.